|

Filistin kendi evinde ilk sınavını verdi

Filistin milli takımı ilk kez kendi evinde uluslararası bir maç yaptı. Cüneyt Çakır'ın yönettiği Ürdün-Filistin dostluk maçı 1-1 berabere biterken karşılaşmayı Devlet Başkanı Abbas ve FIFA Başkanı Blatter de izledi.

Dış Haberler
00:00 - 27/10/2008 Pazartesi
Güncelleme: 03:45 - 27/10/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Filistin kendi evinde  ilk sınavını verdi
Filistin kendi evinde ilk sınavını verdi

İsrail'in gölgesinde izole hayat yaşayan Filistinliler dün bir futbol maçıyla ilk kez “dünyada biz de varız” dedi. Filistin futbol takımı uzun süren çabalar sonucu FIFA'dan alınan özel izinle kendi evinde Ürdün'le dostluk maçı yaptı. 1-1 berabere biten tarihi maçı 10 binlerce Filistinli ile Devlet Başkanı Mahmud Abbas, FIFA başkanı Joseph Blatter ve Filistin futbol Federasyonu Başkanı Jibril Rajub da izledi. Filistinliler geçmişte, güvenlik ve tesis yetersizliği nedeniyle milli maçlarını ülke dışında, daha çok da Ürdün'de oynuyordu. Maç, Filistin topraklarındaki, uluslararası maçlar için gerekli koşullara sahip ilk stat olan Batı Şeria'daki 6 bin kişilik El-Ram stadyumunda yapıldı.


EL FETİH VE HAMAS TEK VÜCUT

Milli takımda, hem El Fetih yönetimi altında bulunan Batı Şeria'dan, hem de Hamas yönetimindeki Gazze'den futbolcular yer alıyor. Filistin Futbol Federasyonu Başkanı olan General Cibril Racub'un liderliğindeki futbol federasyonu, 8 yıldır, Filistin 'İntifada'sı başladığından beri ara verilen birinci lig maçlarını geçen ekim ayında yeniden başlattı. Maçlar Suudi ART kanalı tarafından Arap ülkelerinde yayımlanıyor.


Türk hakem yönetti

Maçı, FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti, yardımcılıklarını Bülent Gökçü ve Bahattin Duran yaptı. Dördüncü hakem de Hüseyin Göçek'ti. Hakemler Romanya üzerinden İsrail'e, ardından Filistin'e geçti. Tarihi maçı binlerce Filistinli coşkulu tezahüratlar eşliğinde izledi. Başlama vuruşuyla birlikte stattan 'Filistin' sesleri yükselirken, maç bittiğinde ise rakip takımın tarafları birbirini tebrik ederek ayrıldı.



16 yıl önce