|

Filistinli çocukların hayatları esir

İşgalci İsrail, tutukladığı 350’den fazla Filistinli çocuğa sistematik şiddet uyguluyor. Çocukların gözaltına alınması ve yargılanması için belirlenen kurallara saygı duymayan İsrail mahkemeleri, gözaltı sürelerini uzatarak 2 yıla kadar çıkartıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2018 Pazar
Güncelleme: 03:35 - 22/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Gözaltında şiddet görüyorlar
Gözaltında şiddet görüyorlar

350’den fazla Filistinli çocuk İsrail hapishanelerinde tutuluyor. Mahkemeler, bıçaklama saldırısı iddiasıyla tutuklanan çocuklar hakkında bir karara varmayarak süreci aileler için de işkenceye dönüştürüyor. 18 Şubat 2016’da tutuklanan Ömer’in babası Samir Mahmut, iki yıllık süreçte 40 defadan fazla duruşmaya çıktıklarını ancak hala bir karar verilmediğini söylüyor.


3 AYDA BİR GÖRME HAKKI

Oğlunun İsrail kurşunlarına hedef olduğunu söyleyen Mahmut, kurşunlar nedeniyle Ömer’in kötürüm olduğunu kaydediyor. Mahmut, bu koşullarda bile İsrail’in 3 ayda bir görme hakkı tanıdığını ifade ediyor. İnsan hakları kuruluşları, İsrail ordusunun, 2018 başından beri 350’den fazla çocuğu gözaltına aldığı ve bu çocukların en az 102’sini ev hapsiyle cezalandırdığını belirtiyor.


Gözaltında şiddet görüyorlar

Uluslararası Çocukları Savunma Grubu, İsrail mahkemelerinin, çocukların gözaltına alınması ve yargılanması için belirlenmiş kurallara saygı duymadığını belirtiyor. Filistin Tutuklu İlişkileri Komitesi ve Filistin Esirler Derneği’nin yayınladığı bildiri, gözaltında tutulan Filistinli çocukların şiddete maruz kaldığını, yemek ve su erişimlerinin engellendiğini ortaya koyuyor.

#Filistin
#İsrail
6 yıl önce