|

Filistinli Gasin: Türkiye bu saldırıları durdursun

Gazze'deki Filistin Hükümeti İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İhab el-Gasin, İsrail saldırılarına karşılık Mısır'ın Refah sınır kapısının daimi olarak açılmasını istedi.

Aa
00:00 - 15/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 14:48 - 15/11/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Gasin, yaptığı açıklamada, Mısır'ın Tel Aviv büyükelçisini geri çağırmasını şöyle değerlendirdi:

''Mısır'ın yaptığı çok güzel ancak yeterli değil. Mısır'dan elçisini çekmekten daha fazla şey bekliyoruz. Mısır, Refah sınır kapısını daimi olarak açmalı. Mısır'ın, İsrail ile bütün diplomatik ilişkilerini kesmesi gerekir. Bunu, bütün Arap ülkelerinden bekliyoruz.''

İsrail hükümetinin son saldırılarla seçim başarısı elde etmeye çalıştığını ileri süren Gasin, ''Arap devrimlerinin yaşandığı ülkeler ve özellikle Mısır, gerçek anlamda ve büyük bir sınavdan geçiyor'' dedi.

ABD yönetiminin İsrail saldırılarını desteklemesini de eleştiren Gasin, ''Biz Washington'u bu zalim tavrına son vermeye çağırıyoruz'' diye konuştu.

Gasin, Türkiye'yi de İsrail saldırılarının durdurulması için harekete geçmeye çağırarak, ''Türk halkı ve hükümeti daima halkımızın yanında oldu. Gazze'ye uygulanan zulmü sona erdirmek için şehit verdi. Şimdi de İsrail'i dizginlemek için acil harekete geçmesini istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

11 yıl önce