|

Filistinli Malik açlık grevine son verdi

İsrail hapishanesinde yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü açlık grevine, salıverileceğini öğrenmesi üzerine, çarşamba günü son veren Filistinli tutuklu Malik el-Kadı, İsrail'in Wolfson Hastanesi'nden, Ramallah'taki özel bir hastaneye nakledildi.

Yeni Şafak
15:18 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:23 - 24/09/2016 Cumartesi
AA

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kızılay yetkilileri tarafından Wolfson Tıp Merkezi'nden teslim alınan Kadı'nın ambulansla Ramallah'taki El İstişari Arap Hastanesi'ne nakledildiği" belirtildi.



Kadı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hastaneden şu anda çıktım, ailemle ve sevdiklerimle buluşacağım. Büyük bir sevinç duyuyorum ve zafer kazandığımı hissediyorum. Umarım hastanede bıraktığım Mahmud Bülbül ve Muhammed Bülbül de en kısa sürede çıkar." dedi.



İsrail hapishanelerinde 2 ayı aşkındır açlık grevinde olan Filistinli tutuklular Mahmud Bülbül, Muhammed Bülbül ve Malik el-Kadı'nın, serbest bırakılacaklarını öğrenmeleri üzerine 21 Eylül'de açlık grevlerini sonlandırdıkları duyurulmuştu. Malik el-Kadı'nın, hayati tehlikeyi atlatamadığı için yattığı İsrail Wolfson Hastanesi'nde bir süre daha kalacağı kaydedilmişti.



İsrail'in "idari tutukluluk" politikasını protesto etmek amacıyla Mahmud Bülbül 80, Muhammed Bülbül 77 ve Malik el-Kadı ise 69 gün açlık grevini sürdürdü.



"İdari tutukluluk" adı verilen uygulamaya göre, Filistinliler, istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.






#Filistin
#İsrail
#İstişari Arap
#Malik el-Kadı
#Wolfson Hastanesi
8 yıl önce