|

First ladylerin kahve falından barış çıktı

KKTC Cumhurbaşkanı Talat ve Rum Yönetimi lideri Hristofyas'ın görüşmesinin ardından, bu kez de iki liderin eşleri biraraya geldi. İki 'first lady' barış için fal baktı

Lefkoşa
00:00 - 9/04/2008 Çarşamba
Güncelleme: 02:16 - 9/04/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
First ladylerin kahve falından  barış çıktı
First ladylerin kahve falından barış çıktı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın eşi Oya Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lider Dimitris Hristofyas'ın eşi Elizabeth Hristofyas'ı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında iki “first lady”, Kıbrıs'a barış gelmesi dileklerini ve eşlerinin çözüm konusunda sürdürdükleri çabalara desteklerini ifade ettiler. Bayan Hristofyas'ın Güney Lefkoşa'daki evinde gerçekleşen görüşme öncesinde basına görüntü veren Oya Talat ve Elizabeth Hristofyas, birlikte tatlı yedi, fal baktı. Oya Talat, “barışın sembolü olması” dileğiyle Bayan Hristofyas'a çiçek hediye ederken, Elizabeth Hristofyas da Bayan Talat'a “Lefkara işi” hediye etti.


BİZİ AYIRAN HİÇ BİR ŞEY YOK

Bir saat süren görüşme sonrasında Hristofyas, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi ve aralarında içten bir diyalog oluştuğunu söyledi. Bayan Hristofyas, eşler olarak Talat ve Hristofyas'ın çözüm yönündeki çabalarına destek verdiklerini de belirtti. “Kıbrıslı Türklerle Rumları birbirine bağlayan çok şey olduğunu” dile getiren Hristofyas, “Özde bizi ayıran hiç bir şey yok” dedi.


KIBRIS'IN FALI DA ÇIKSIN

Oya Talat ise “yedik, fal baktık, benim falım güzel çıktı. İnşallah Kıbrıs'ın falı da güzel çıkacak” şeklinde konuştu.


16 yıl önce