|

Fransa burkini yasağını genişletiyor

Fransa'da burkini adı verilen yüzme kıyafetiyle denize girme tartışması büyüyor. Cannes ve Villeneuve-Loubet'ten sonra Korsika Adası'ndaki Sisko kasabasında da İslami mayo ile denize girilemeyecek.

Yeni Şafak
15:54 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:31 - 15/08/2016 Pazartesi
Diğer

Fransa'da burkini adı verilen yüzme kıyafetiyle denize girme tartışması büyüyor. Korsika'nın Sisko kasabasında bu şekilde denize girmek yasaklandı.



Geçtiğimiz hafta sonu bir grubun burkini giyenlerin fotoğrafını çekmek istemesi üzerine çıkan kavgada beş kişi yaralanmıştı.



Euronews'de yer alan habere göre, Sisko Belediye Başkanı Ange-Pierre Vivoni, Pazar akşamı belediye meclisini olağanüstü toplayarak burkini ile denize girmeyi yasaklayan karara imza attı.



28 Temmuz'da Cannes Belediye Başkanı David Lisnard Ağustos ayı sonuna kadar geçerli olan benzer bir uygulamayı yürürlüğe koymuştu. Kurala uymayanlara 38 Euro para cezası veriliyor.



5 Ağustos'ta da Villeneuve-Loubet belediyesi plajlarda burkiniyi yasakladı.



Fransa'da 2011'de yürürlüğe giren yasaya göre yüzü kapatan giysileri giymek yasak.



Diğer yandan benzer bir tartışma Almanya'da yapılmaya başlandı. Ülkedeki uzmanlar Alman basınına yaptıkları değerlendirmelerde burka giymenin yasaklanabileceği yorumları yapıyor.



#Fransa
#Burkini
#Ange-Pierre Vivoni
8 yıl önce