|

Fransa OHAL'i beşinci kez uzattı

Fransa'da hükümet bir yılı aşkın süredir uygulamada olan OHAL'in Temmuz 2017'ye kadar uzatılması talebinde bulundu. Kasım 2015'te Paris'te düzenlenen terör saldırılarının ardından ilan edilen OHAL uygulamasının beşinci kez uzatmış oldu.

Yeni Şafak
12:19 - 11/12/2016 Pazar
Güncelleme: 12:26 - 11/12/2016 Pazar
DHA

Fransa olağanüstü hal uygulamasını beşinci kez uzattı. Fransa'da hükümet, 1 yılı aşkın bir süredir devam eden olağanüstü hal uygulamasının 15 Temmuz 2017'ye kadar sürdürülmesi talebinde bulundu. Fransa'da hükümet, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Paris'te düzenlenen terör saldırılarının ardından başlatılan olağanüstü hal uygulamasının uzatılmasını önerecek.



Kasım 2015'te uygulanmaya başlandı

Yeni Başbakan, Bernard Cazeneuve, olağanüstü Bakanlar Konseyi toplantısı sonrası Elysee çıkışında açıklama yaptı. Cazeneuve, Ocak ayının ortasında bitecek olan ve daha önce 4 kez uzatılan olağanüstü hal uygulamasının, başkanlık ve milletvekili seçimleri nedeniyle toplantının katılımcıları ile yedi ay daha olağanüstü hal ile uzatmak için bir tasarı hakkında anlaşmaya vardığını duyurdu ve 15 Temmuz 2017'ye kadar uzatılmasını meclise sunacaklarını söyledi. Metin önümüzdeki hafta meclis tarafından görüşülecek. Kabul edildiği taktirde olağanüstü hal 15 Temmuz 2017'e kadar uzatılacak.



Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Paris'te düzenlenen terör saldırılarının ardından başlatılan olağanüstü hal uygulamasının uzatılmasını başbakan rakamlar ile ifade etti "Olağan üstü hal uygulandığı bir yıl içinde, 4194 baskın yapıldı böylece 517 tutuklama ,434 gözaltı ve yaklaşık 600 silah bulundu bu silahların 77'si askeri savaş silahları olmak üzere ele geçirdi."dedi. Başbakan son aylarda Fransa'da 17 proje halinde olan saldırıları engellendiğini yineledi. Şu anda Fransa'da ikameti bulunan 700 Suriye ya da Irak'ta olduğunun altını çizdi. Fransa'da 1 yılı aşkın süredir devam eden olağanüstü hal uygulaması, güvenlik güçlerine arama ve yakalama konularında geniş yetki veriyor.

#Fransa
#OHAL
#Paris
7 yıl önce