|

Fransa'da 'geliyorum' diyen saldırı

Fransa’nın Nice kentinde bir Musevi merkezinin önünde nöbet tutan askere saldıran zanlının Türkiye tarafından yakalanarak iade edildiği ortaya çıktı. Saldırgan Moussa Coulibaly ile ilgili 20 Ocak’ta Fransa istihbarat birimleri tarafından Türkiye’ye ihbarda bulunulduğu, Türkiye’nin de 29 Ocak’ta söz konusu zanlıyı Atatürk Havalimanı’dan geri gönderdiği öğrenildi.

Çetiner Çetin
04:00 - 4/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:48 - 4/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde, bir Musevi kültür merkezini korumakla görevli askerlere bıçaklı saldırı düzenlendi. Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Nice’de şehir merkezindeki Massena Meydanı’nda bulunan Musevi Kültür Merkezini koruyan 3 asker bıçaklı saldırıya uğradı. Askerlerden birinin kolundan, diğer askerlerden birinin ise yüzünden ağır yaralandığı bildirildi. Olay yerinden kaçan ancak tramvayda yakalanan Moussa Colibaly adlı saldırganın gözaltına alındığı ve 9 Ocak’ta Paris’te Musevi marketine saldırı düzenleyen Amedy Colibaly ile bir yakınlığı olmadığı belirtildi. 

ROMA ÜZERİNDEN TÜRKİYE’YE GELMİŞ

Öte yandan saldırganın Türkiye’de  yakalanarak iade edildiği ortaya çıktı. Saldırgan Coulibaly ile ilgili 20 Ocak’ta Fransa istihbarat birimleri tarafından Türkiye’ye ihbarda bulunulduğu, Türkiye’nin de 29 Ocak’ta söz konusu zanlıyı Atatürk Havalimanı’dan geri gönderdiği öğrenildi. Coulibaly’nin Roma’dan AZ 703 sayılı seferle 14CT6161329 nolu pasaport ile 29 Ocak’ta Türkiye’ye uçtuğu ve aynı gün Türk istihbarat güçleri tarafından Roma’ya gönderildiği belirtildi. Coulibaly’nin 20 Ocak tarihinde IŞİD sempatizanı olduğu gerekçesiyle Fransa istihbaratı tarafından Türk yetkililere bildirildiği öğrenildi. 

 
#fransa
#moussa coulibaly
#musevi merkezi
9 yıl önce