|

Fransa'da 'vegan terörü' esiyor

Fransa'da veganların kasap dükkanlarına yönelik saldırıları kasapları korkuttu. Vegan bir grup tarafından öldürülen kasap için "Bir katilin, öldürülmesinden üzüldünüz mü? Ben üzülmedim. Adalet sağlandı" paylaşımı güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Fransız kasaplar, İçişleri Bakanlığı'na başvurarak yardım istedi.

Yeni Şafak
11:29 - 28/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:50 - 28/06/2018 Perşembe
Diğer
Diğer
Diğer

Fransa'da veganlarla kasapların kavgasında tansiyon yükseldi, kasaplar devletten yardım istedi. Fransa'da son dönemde, et yemeyen vejeteryanların ve et dışındaki hayvansal ürünleri de kullanmayan veganların hedefinde kasap ve şarküteriler var.

Dayatma söz konusu

Kasaplar ve şarküteri sahipleri İçişleri Bakanlığı'na mektup yazdı. Yaşananları "vegan terörü" olarak adlandırıp, yardım istedi. Sosyal medya üzerinden paylaşılan mektupta, "Nüfusun bir kısmının kendi yaşam tarzı ve ideolojisini, geri kalan çoğunluğa dayatmak istemesi bizi derinden sarstı" dendi. İçişleri Bakanı'na bu eylemlere karşı ne gibi önlemler alacağını soruldu. Mektup, "Huzur içinde çalışmamıza ve Fransızların istediklerini yemesine izin verdiğiniz için teşekkürler!" sözleriyle sonlandırıldı.

  • Vejeteryanlar ve veganlar Fransız toplumunun yalnızca yüzde 3'ünü oluşturuyor. Ancak son aylarda vejeteryanlar kasap dükkanlarına düzenledikleri saldırılarla gündemde.
#Vejeteryan
#Vegan
6 yıl önce