|

Fransa'nın savunma bütçesinde 1,8 milyar avro artış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin savunmaya ayırdığı bütçenin 1,8 milyar avro artırılarak toplamda 34,2 milyar avro olarak belirlendiğini bildirdi.

Yeni Şafak
18:27 - 19/01/2018 Cuma
Güncelleme: 18:35 - 19/01/2018 Cuma
AA
Macron, 6 ay önce Genelkurmay Başkanı'nın istifasına neden olan bütçenin artırıldığını belirtti.
Macron, 6 ay önce Genelkurmay Başkanı'nın istifasına neden olan bütçenin artırıldığını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinin savunmaya ayırdığı bütçenin 1,8 milyar avro artırılarak toplam 34,2 milyar avroya çıkarıldığını açıkladı.

Macron, ülkenin güneyindeki Toulon Limanı'nda bulunan Dixmude gemisinde yaklaşık bin 500 askere hitap etti.

Geleneksel yeni yıl dilekleri programı kapsamında düzenlenen törende Macron, 21 pare top atışıyla karşılandı.

Törende Fransız ordusunun 2018 hedeflerini açıklayan Macron, 6 ay önce dönemin Genelkurmay Başkanı'nın istifasına neden olan bütçe kesintisine de değindi. Savunmaya ayrılan bütçenin 2018'de artırıldığını belirten Macron, savunma bütçesinin bu yıl 1,8 milyar avro artışla toplamda 34,2 milyar avro olduğunu kaydetti.

Görev süresince öncelik vereceği konuların başında savunma olacağına dikkati çeken Macron, bu çerçevede bütçeden yurt dışı operasyonlara ayrılan payın da arttırıldığını, geçen yıl 450 milyon avro olan ülke dışındaki operasyonlara ayrılan bütçenin bu yıl 640 milyon avro olarak belirlendiğini vurguladı.

Geçen yıl temmuz ayında, tasarruf tedbirleri kapsamında açıklanan 4,5 milyar avroluk kesintinin 850 milyon avroluk bölümünün savunma bütçesinden yapılacağı açıklanmış, bu karara tepki gösteren Genelkurmay Başkanı Pierre de Villiers istifa etmişti.

#Fransa
#Savunma
#Bütçe
6 yıl önce