|

Fransa’nın Suriye’de 9 üssü var

ABD askerlerinin Suriye’den çekilmeye hazırlandığı dönemde terör örgütü PKK’ya desteğini sürdüreceğini duyuran Fransa, bölgede 9 üste faaliyet gösteriyor. Paris yönetimi, radikal sol ve anarşist grupların PKK saflarında ‘yabancı savaşçı’ olarak bulunmasına göz yumuyor. Fransa’nın bölgede 200’e yakın askeri bulunuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 27/12/2018 Thursday
Güncelleme: 01:03 - 27/12/2018 Thursday
Yeni Şafak
Sayısı 200’ü ancak bulan Fransız askerleri Suriye’de 9 noktada faaliyet gösteriyor.
Sayısı 200’ü ancak bulan Fransız askerleri Suriye’de 9 noktada faaliyet gösteriyor.

ABD ordusunun Suriye'den çekilme hazırlığı yaptığı sırada terör örgütü PKK'ya desteğini sürdüreceğini duyuran Fransa, çoğu askeri noktada ABD imkanlarından yararlanıyor. Suriye'deki Fransız askerlerinin sayısı sadece 200 civarında. Bunlar topçu bataryaları, teknik eleman ve ekipmanları ile özel kuvvetlerden oluşuyor. Fransız unsurları 9 askeri noktada varlık gösteriyor. Sahadaki durum, Fransa'nın mevcut şartlarda PKK'ya destek verecek imkanlara sahip olmadığını gösteriyor.

4 YERDE ABD’YE MUHTAÇ

Paris yönetimi, askeri personelinin yanısıra radikal sol ve anarşist grupların PKK saflarında 'yabancı savaşçı' olarak bulunmasına göz yumuyor. Bölgede bu şekilde 50'ye yakın Fransız vatandaşının bulunduğu sanılıyor.

  • 'DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon gücü' adı altında PKK'ya destek olan Fransa, Suriye'nin kuzeyindeki Ayn el-Arab'ın güneyindeki Miştanur Tepesi, Sırrin ilçesi, Ayn İsa beldesi, Harab Işk köyündeki Fransız Lafarge çimento fabrikası, Rakka üssü, Kabiba petrol sahası, Kahar askeri noktası, Tabka havaalanındaki askeri üste ve Münbiç'te Sacu çayı civarında varlık gösteriyor. Deyrizor ilindeki Kabiba petrol sahasının güney kesiminde Fransız top bataryaları bulunuyor. Petrol sahasının işletme binaları Fransızlar tarafından merkez olarak kullanılıyor. Deyrizor'un Mayadin ilçesinin doğusundaki Kahar petrol sahası içinde Fransız topçu bataryaları ve özel kuvvetleri yer alıyor. 9 askeri noktanın 4'ünde ABD askerlerince himaye edilen Fransızlar, diğer bölgelerdeki hareket kabiliyetlerini de yine ABD ordusu ile PKK korumasında sağlayabiliyor.

#Suriye
#Fransa
#PKK
#DEAŞ
5 years ago