|

Fransızlar KAHNmadı

IMF Başkanı ve Fransa'nın cumhurbaşkanı adayı Dominique Strauss-Kahn'ın tacizden gözaltına alınması Fransız gündemini altüst ederken ülkenin tanınmış gazetecisi Tristane Banonaki “2002'de beni de taciz etti” diyerek Strauss-Kahn'ın şansını iyice azalttı

00:00 - 17/05/2011 Salı
Güncelleme: 01:11 - 17/05/2011 Salı
Yeni Şafak
Fransızlar KAHNmadı
Fransızlar KAHNmadı

Önümüzdeki yıl yapılacak Fransız cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Nicolas Sarkozy'nin rakibi olarak görülen IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın otel görevlisine tacizden gözaltına alınması ve hakim önüne çıkması Fransa'da seçim gündemini sil baştan değiştirirken yeni bir taciz iddiası rakip partinin komplo düzenlediği tezini zayıflattı. Fransa'da gazeteci yazar Tristane Banonaki, Sosyalist Parti üyesi Strauss-Kahn tarafından 2002 yılında cinsel tacize uğradığını iddia etti. Kadın gazetecinin avukatı David Koubbi, IMF Başkanı aleyhinde dava açmayı değerlendirdiklerini söyledi. 31 yaşındaki gazeteci Tristane Banonaki'nin, cinsel taciz iddiasını 2007 yılında katıldığı bir televizyon programında da dile getirdiği belirtildi. Ancak dava açmaması için, Sosyalist Parti bölge konseyi üyesi olan annesi tarafından ikna edildiğini öne sürdü.


Gazeteye itiraf etmiş

Fransa'daki siyasi gazeteler, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ı dün manşetten okuyucularına duyurdu. Gazeteler olayın seçim öncesi “siyasi dengeleri derinden sarsacağı” görüşünde birleşti. Liberation gazetesi ise, nisan ayında yapılan bir mülakatta Strauss-Kahn'ın, seçimlerde “en zayıf noktalarından biri olarak kadınlarla ilişkisini” gösterdiğini yazdı. Gazete haberinde 'Kahn out (Kahn diskalifiye) başlığını kullandı.


Tutuklu yargılama kararı

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, 30 saat tutulduğu Harlem'deki karakoldan elleri kelepçeli vaziyette hakim karşısına çıkarıldı. İddia makamı Kahn'ın tutukluluk halinin devamını talep ederken, savunma makamı ise kelafet ücreti olarak 1 milyon dolar önerdi. Hakim ise savunmanın talebini reddederek, 20 Mayıs'taki ikinci duruşmaya kadar tutukluluk halinin devamına karar verdi. Kahn'nın avukatları müvekillerinin suçlamaları reddettiğini bildirdi. Avukatlar, tacizin 01.00'da gerçekleştiğinin iddia edildiğini, oysa Kahn'ın 12.00'da otelden ayrıldığını ve o saatte kızıyla birlikte öğle yemeği yediğini ileri sürdüler. Avukatların bu konudaki kanıtı mahkemeye sunmaya hazırlandıkları da öne sürüldü. New York polisi ise Strauss-Kahn'ın dokunulmazlığının bulunmadığını açıkladı.



13 yıl önce