|

Gani Azerbaycan'da

Afganistan Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da mevkidaşı İlham Aliyev ile görüştü.

Yeni Şafak
17:20 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:22 - 1/12/2014 Pazartesi
AA
Görüşmede Afgan mevkidaşını seçimlerde kazandığı zafer nedeniyle kutlayan Aliyev, Azerbaycan ve Afganistan arasında çok iyi siyasi ilişkiler olduğunu, Gani'nin ziyaretinin ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. 


Azerbaycan ve Afganistan'ın uluslararası arenada her zaman birbirlerini desteklediğini hatırlatan Aliyev, ekonomik işbirliği için çok iyi olanaklar bulunduğunu, karşılıklı ticaret hacminin arttığını kaydetti. 


Gani'nin ziyareti sonrasında ticaret, yatırım, enerji ve diğer alanlarda işbirliğinin artacağını ümit ettiğini belirten Aliyev, Azerbaycan ve Afganistan arasında eğitim alanındaki işbirliğinin de büyük önem taşıdığını vurguladı. 


İşbirliğini her alanda ilerletmeye hazır olduklarını söyleyen Aliyev, Afganistan'ın kendileri için kardeş ülke olduğunu ve iki ülke halkının yüzyıllar boyunca barış ve kardeşlik içinde yaşadığını söyledi. 


Kendisine gösterilen misafirperverlik için teşekkür eden ve Azerbaycan'ın elde ettiği başarılar nedeniyle Aliyev'i kutlayan Gani, Azerbaycan'la çeşitli alanlarda işbirliği yapma niyetinde olduklarını söyledi. 


Azerbaycan'da ekonominin çeşitlenmesi için yapılan reformlar konusunda bilgi almak istediklerini ifade eden Gani, Uluslararası Barış Gücü bünyesinde görev yapan Azerbaycanlı askerlerin katkıları ve Afganistan'a yapılan yatırımlar nedeniyle Aliyev'e teşekkür etti. 


Ermenistan-Azerbaycan çatışması, Yukarı Karabağ sorununun da ele alındığı görüşmede Aliyev ve Gani, bölgesel işbirliği, yatırım, enerji, tarım, eğitim, kültür ve diğer alanlardaki işbirliklerini gözden geçirdi.
#İlham Aliyev
#Muhammed Eşref Gani
#afganistan
9 yıl önce