|

Gazze için katliam platosu: Gazze’nin kopyasıyla tatbikat yapıyorlar

İsrail ordusu, Zeelim askeri üssüne, işgal kuvvetlerini şehir savaşına hazırlamak için katliam eğitimleri yaptığı küçük bir Gazze inşa etti. Gazze’nin bire bir örneğini içeren makette cami başta olmak üzere bir şehirde olması gereken tüm binaların birer kopyası bulunuyor. Amaç, İsrail askerinin baskın yaptığı Filistin şehirlerinde ortama yabancı kalmamasını sağlamak.

Dış Haberler
00:00 - 24/06/2022 Cuma
Güncelleme: 21:23 - 23/06/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Eğitim sahasında, İsrail güçleri, 2 bin kişilik bir gücün katılabileceği şehir savaşı tatbikatları yapıyor.
Eğitim sahasında, İsrail güçleri, 2 bin kişilik bir gücün katılabileceği şehir savaşı tatbikatları yapıyor.

İsrail ordusu, Necef Çölü’nde bulunan Zeelim askeri üssüne, işgal güçlerini şehir savaşına hazırlamak için katliam eğitimleri yaptığı küçük bir Gazze inşa etti. The Guardian’ın haberine göre Gazze şehrinin adeta birebir örneğinin oluşturulduğu, 500 binadan oluşan ve “mini Gazze” olarak adlandırılan eğitim sahasında, İsrail güçleri, 2 bin kişilik bir gücün katılabileceği şehir savaşı tatbikatları yapıyor.


45 MİLYON DOLAR HARCADILAR

  • 2005 yılında yapımına başlanan ve 45 milyon dolara mal olan ‘Mini Gazze’nin duvarlarına, bir Filistin şehrinin sokakları örnek alınarak, Filistinli direniş liderlerinin ve şehitlerinin isimlerini ve fotoğraflarını yapıştıran İsrail güçleri, maket kentte Filistinlilere yapılacak saldırı stratejilerini belirliyor. Maket yapıda cami başta olmak üzere bir şehirde olması gereken tüm binaların birer kopyası bulunuyor.

Maket şehrin amacının, işgal güçlerinin baskın düzenledikleri Filistin şehirlerinde ortama yabancı kalmamalarını sağlamak olduğu değerlendiriliyor. İsrail’in Gazze Şeridi’ne 10-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlediği yüzlerce hava saldırısında yaklaşık 250 Filistinli hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmış ve yüz milyonlarca dolar maddi hasar oluşmuştu.

#İsrail
#Zeelim
#Gazze
#maket
2 yıl önce