|

Gazze'de Filistin-İsrail çatışması sürüyor

İsrail askerlerinin tanklar eşliğinde iyice yerleştiği Gazze Şeridi'nde, Filistinli militanlar ile İsrail özel timine bağlı askerler arasında Şeyh Zaid beldesinde şiddetli çatışmalar oldu.

Aa
00:00 - 25/11/2006 Cumartesi
Güncelleme: 09:58 - 25/11/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Gazze'de Filistin-İsrail çatışması sürüyor
Gazze'de Filistin-İsrail çatışması sürüyor

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail ordusunun saldırıları sürüyor. İsrail askerlerinin tanklar eşliğinde iyice yerleştiği Gazze Şeridi'nde, Filistinli militanlar ile İsrail özel timine bağlı askerler arasında Şeyh Zaid beldesinde şiddetli çatışmalar oldu.

Çatışmalarda 2 Filistinlinin öldüğü, yaralananlar olduğu belirtildi.

Bölgedeki yerel kaynaklar, yoğun çatışmalar nedeniyle ambulansların çatışma alanına girip ölü ve yaralıları alamadığını belirtiyor.

Şeyh Zaid'de oturan bir görgü tanığı, evlerinin önündeki çatışmalar nedeniyle çoluk çocuk yağan kurşunlardan sakınmak için arka odaya toplandıklarını ve odadan dışarı çıkmaya cesaret edemediklerini söyledi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzey kesimlerini büyük ölçüde denetimi altına almış durumda.

Kuzeyde Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Cebaliye mülteci kampları savaş alanına döndü. Beyt Lahiya'da, dün Hamas'ın El Kassam Tugayı militanlarından ve aynı zamanda Hamas basın bürosu için çalışan 22 yaşındaki Eymen Muhammed Cuda adlı Filistinli İsrail keskin nişancıları tarafından öldürülmüştü.

Görgü tanıkları, Cuda'nın Filistinlilerce vurulan bir tankı görüntülemek isterken, keskin nişancı tarafından göğsünden vurulduğunu ve bölgedeki Kemal Edwan hastanesine götürülmeden öldüğünü belirtti.

Beyt Lahiya'da dün keskin nişancı ateşiyle, biri 10 yaşındaki Abdülaziz Süleyman adlı çocuk olmak üzere 2 Filistinli daha öldü. Süleyman'a 3 kurşun isabet ettiği bildirildi.

Bu arada tanklarının yakınında, yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 İsrailli askerin de yaralandığı belirtildi.

Filistinli sağlık görevlilerine göre, son dört gün içinde Gazze Şeridi'nde ölen Filistinlilerin sayısı 19'u buldu. Onlarca da yaralı olduğu bildiriliyor.

17 yıl önce