|

Gazze'den İsrail'e roket saldırısı

Aa
00:00 - 8/06/2008 Pazar
Güncelleme: 16:22 - 8/06/2008 Pazar
Yeni Şafak
Gazze'den İsrail'e roket saldırısı
Gazze'den İsrail'e roket saldırısı

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanların, İsrail ile sınırdaki Yahudi yerleşimlerine yönelik roket saldırısında bir yabancı işçi yaralandı.


İsrail'in güneyindeki Eşkol bölgesinde açık alana isabet eden roketlerden fırlayan şarapnel parçalarının, alanda çalışan yabancı bir işçiyi yaraladığı belirtildi. Saldırının sorumluluğunu İslami Cihad'ın silahlı kanadı El Kuds Tugayları üstlendi.


İsrail tanklarının gece yarısından sonra Gazze şehrinin sınıra yakın mahallesi Secaiye'de bir grup militanın üzerine açtığı ateşte Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları militanlarından biri ölmüş, ikisi yaralanmıştı.


Geçen hafta da Eşkol'de Filistinli militanların roket saldırılarında bir İsrailli hayatını kaybetmiş, 3'ü yabancı 6 işçi yaralanmıştı. Eşkol bölgesindeki çiftçiler, saldırıların, bölgede çalışan yabancı işçileri kaçıracağı endişesini taşıyor.


Eşkol Bölge Konseyi Tarım Komisyonu Başkanı Mordi Biton, işçilerin ayrılması durumunda, bölge tarımının çökeceği uyarısında bulundu. Biton, güvenlik sorunu nedeniyle bölgeye İsrailli işçilerin gelmediğini de belirtti.

16 yıl önce