|

Gazzeli örümcek Sheikh Guinnes'e aday

12 yaşındaki Filistinli Muhammed el-Sheikh esnek vücudu ile yaptığı hareketler sayesinde örümcek lakabı ile anılıyor. Yetenekleri işgalci İsrail'in Gazze'deki ablukasına takılan Muhammed, olağanüstü hareketlerini uluslararası arenada sergileyerek rekor olarak tescillenmesini istiyor.

Yeni Şafak
09:00 - 23/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:15 - 23/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
12 yaşındaki Muhammed, örümcek lakabı ile anılıyor.
12 yaşındaki Muhammed, örümcek lakabı ile anılıyor.

12 yaşındaki Filistinli Muhammed el-Sheikh, yaptığı akrobatik hareketleri ile Guinnes rekorlar kitabına girmeyi hedefliyor.



Örümcek lakabı takılan Muhammed, bacaklarını omuzlarının üzerinden geçirmek de dahil yaptığı pek çok hareketle izleyenleri hayretler içinde bırakıyor.



Lübnan'da yetenek yarışmasına da katılan Muhammed 14 milyon oy almayı başardı.



Kendisine örümcek denilmesi borçlu olduğu hareketi dakikada tam 33 kere yapabilen Muhammed bunu uluslararası arenada rekor olarak tescillemek istiyor.



Abluka yetenekleri gölgeliyor


Fakat Muhammed'in bu yeteneğini göstermesi için 10 yıldır işgalci İsrail'in sürdürdüğü ambargo altındaki Gazze'den çıkması gerekiyor.



Muhammed “İnsanların videolarımı büyük ilgi gösteriyorlar, fakat ablukadan dolayı dış dünyaya açılma, yeteneğimi geliştirme ve dünya çapında tanınma hayalini maalesef kuramıyorum” diye konuştu



#Muhammed el-Sheikh
#Guinnes
#Gazze
8 yıl önce