|

Gazzeli siyasetçinin evine saldırı

Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti Sözcüsü İhab Besisu'nun Gazze'deki evine saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Yeni Şafak
14:16 - 10/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:23 - 10/01/2015 Cumartesi
AA
.ARŞİV
.ARŞİV

Besisu, yaptığı açıklamada, hükümet üyelerine telefonla yapılan tehditlerden bir gün sonra, dün gece geç saatlerde, Gazze'deki evine saldırı düzenlendiğini söyledi.


Saldırı dolayısıyla evde meydana gelen hasarın büyük olmadığını ifade eden Besisu, "Kimliği henüz belirlenemeyen kişiler evdeki jeneratörü patlattı. Saldırı, Gazze'de 2 bankamatiğin patlatılmasından 10 dakika sonra düzenlendi" dedi.


Besisu, hükümet olarak asayişi sağlamak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ve bu noktada "tüm tarafların düzenin sağlanması ve Filistin sorunun çözümüne ulaşılması için sorumlu davranması gerektiğini" vurguladı.


Hamas ve Fetih hareketleri arasında 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat sonucu 2 Haziran'da uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Uzlaşı hükümetinin görevine başlayamadığı Gazze'de, elektrik, yakıt ve memurların maaşlarının ödenmemesi gibi pek çok sıkıntının yanında güvenlik konularında da problemler yaşanıyor.


Gazze'de 7 Kasım 2014'te eş zamanlı gerçekleştirilen bombalı saldırılarda, eski Devlet Başkanı Arafat'ın 10. ölüm yıl dönümü etkinlikleri için kurulan platform ile bazı Fetih yetkililerinin evleri hedef alınmıştı. Can kaybının yaşanmadığı olaylarda, evlerde ve platformda hasar meydana gelmişti.

#hamas
#fetih
#filistin
#israil
#İhab Besisu
9 yıl önce