|

Gece tatbikatını 'işgal' sandılar

Finlandiya ordusunun ülkede yer alan adalardan birinde yaptığı tatbikat, bazı vatandaşlar tarafından işgal zannedilince tuhaf manzaralar ortaya çıktı. Ada sakinlerinden bazıları, ülkelerinin işgal edildiğini düşünüp adayı terk etti.

Yeni Şafak
09:22 - 1/06/2016 среда
Güncelleme: 09:43 - 1/06/2016 среда
Diğer
Finlandiya ordusunun yaptığı tatbikat, halk tarafından işgal olarak anlaşıldı, ortalık karıştı.
Finlandiya ordusunun yaptığı tatbikat, halk tarafından işgal olarak anlaşıldı, ortalık karıştı.

Finlandiya'da dün gece yaşanan olay film senaryosu gibi. Ordunun Kamsholmen adasında gece tatbikat yapması, ada sakinleri tarafından "işgal" olarak algılanınca sırt çantasını alıp ülkeyi terk edenler oldu.



Kamsholmen adası sakini Bjarne Winberg, büyükçe bir teknenin evinin yakınına yanaştığını, sırt çantalarıyla bir grup üniformalı kişinin ellerinde silahlarla adaya çıktığını görünce, kendi küçük teknesine atlayıp adayı terk etti.



Grubun ormana doğru girdiğini gördüğünde paniğe kapıldığını belirten Winberg, daha sonra yerel basına konuştu: Tabi ki korkmuştum" dedi.



Güvenlik güçlerini aradı, "işgal edildik" dedi


Wingerg, ardından güvenlik güçlerini arayarak durumu bildirdi.



Olayın bir tatbikatın parçası olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte başlayan tartışmada bir savunma bakanlığı sözcüsü, Kamsholmen adasının askeri rotanın önceden planlanan bir parçası olmadığını söyledi.



Halkı bilgilendirmeyi unutmuşlar


Yerel Ostnyland gazetesi ise tatbikatı organize edenlerin adaya gitmeyi planladıklarını, ancak bunu ada sakinlerine bildirmeyi unuttuklarını yazdı. Olayın işgal olmadığının anlaşılması panik yaşayan sakinleri rahatlatırken, Ostynland gazetesi, "beklenmedik ziyaretçiler karşısında ideal" sloganıyla pazarlama yapan Gevalia adlı kahve şirketinin, bu haber üzerine iyi bir pazarlama şansı bulduğunu yazdı.



Kahve şirketi, beklenmedik askeri ziyaretçilerle karşı karşıya kalan herkese ücretsiz kahve paketleri göndereceğini duyurdu.



#Wingerg
#Finlandiya
#Kamsholmen
8 лет назад