|

Gelirseniz böyle olur

Türkiye ve Mehmetçiğe tehdit mesajlarıyla kameralar önünde Afrin’e geçiş yapan Hizbullah milisleri ve İran destekli Şebbihalar, Suriye devlet televizyonunun canlı yayını sırasında bombalandı. 20 araçlık konvoy, Esed kontrolündeki Nubl’den Afrin’e geçtikleri sırada SİHA füzeleri ve obüs atışlarıyla uyarılınca geldikleri yere geri döndü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:48 - 21/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Şebbihalar, Suriye devlet televizyonunun canlı yayını sırasında bombalandı.
Şebbihalar, Suriye devlet televizyonunun canlı yayını sırasında bombalandı.

PKK’nın yardımına koşmak isteyen Şebbihalar, Esed kontrolündeki Nubl’den Afrin’e geçtikleri sırada SİHA füzeleri ve obüs atışlarıyla uyarılınca geldikleri yere geri döndü. Türkiye ve Mehmetçiğe tehdit mesajlarıyla kameralar önünde Afrin’e geçiş yapan Hizbullah milisleri ve İran destekli Şebbihalar, Suriye devlet televizyonunun canlı yayını sırasında bombalandı. Üzerine ağır makineli otomatik silahlar ve hafif sahra topları yerleştirilmiş minibüs-kamyonetle oluşturulan yaklaşık 20 araçlık konvoy, bombardımanı görünce daha fazla ilerleyemedi. Konvoy geçişini bombardıman sırasında Lübnan Hizbullahı’na yakın el-Mayadeen televizyonu da yayınlıyordu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bombalı mesajını gören konvoy geri dönünce, hem Suriye televizyonu hem de Mayadeen TV yayınlarını kesmek zorunda kaldı.


MEZHEP HAMLESİ Mİ?

Esed’i desteklediklerini söyleyen ve kendilerini ‘Halk Birlikleri’ olarak adlandıran grup, Nubl kasabasının kuzeyindeki El-Ziyara noktasından Afrin’e geçti. Şii grup, Afrin kent merkezine 10 kilometre kala Türk obüsleri ve silahlı insansız hava araçlarıyla bombalandı. Geldiği yere geri dönen konvoyu Afrin’e kimin gönderdiği sorusu şimdilik netlik kazanmadı. Ancak, PKK’ya büyük bozgun yaşatan Mehmetçiğin ilerleyişini durdurmaya yönelik ‘mezhep hamlesi’nin devreye sokulmuş olabileceği belirtiliyor. Esed rejimi güçlerinin bir süredir PKK’lı teröristlerle Rusya’nın da bilgisi dahilinde görüştüğü ve terör örgütünün, “Afrin’e rejim güçleri girsin” teklifi yaptığı biliniyor. Rejimin reddettiği iddia edilen bu teklif, İran destekli gruplarca dün uygulamaya sokuldu.


REJİM DEĞİL HİZBULLAH
PKK’nın Afrin’den temizlenmesini önlemeye yönelik bu hamle, Türkiye’nin Afrin kararlılığını test etme anlamı taşıyor. Esed güçlerinin Afrin yolunda olduğu propagandası yayıldığından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus lider Putin’le telefonda görüşmüş ve “Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur” uyarısında bulunmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, “Eğer rejim, YPG’yi (PKK) temizlemek için girerse problem yok, YPG’yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini hiç kimse durduramaz” açıklaması yapmıştı. Dün Afrin’e girdiği sırada bombalanan konvoyun da rejimin resmi ordusu değil, Hizbullah ve İran yanlısı milislerden oluşması dikkat çekti.

#Afrin
#Esed
#TSK
6 yıl önce