|

Göçmen karşıtına terfi

Amerika'da kaçak göçmen karşıtı yerel düzenleme girişimini ilk kez gerçekleştiren Hazleton kenti Belediye Başkanı Lou Barletta, Cumhuriyetçi Partili üst düzey politikacılar tarafından terfi ettiriliyor.

Cihan
00:00 - 2/08/2007 Perşembe
Güncelleme: 10:05 - 2/08/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Göçmen karşıtına terfi
Göçmen karşıtına terfi

Ulusal Cumhuriyetçi Kongre Başkanlığını da yürüten Temsilciler Meclisi üyesi Tom Cole, Belediye Başkanı Barletta ile dün yemekte bir araya gelerek, Temsilciler Meclisi üyeliğine adaylığını konuştuğunu açıkladı. Cole, Barletta'nın aday olmayı kabul etmesi halinde, Cumhuriyetçi Partinin en çok üzerinde duracağı seçimlerden biri olacağını söyledi. "Şahane bir aday olacağını düşünüyorum" diye konuşan Cole, Barletta hakkında, "Başarılı belediyeciliği ve göçmenlik konusunda her iki parti mensuplarından destek alan yaklaşımı, onu özel bir aday yapar." şeklinde övgüde bulundu.

Barletta, göçmenlerin Hazleton'ın sosyo-ekonomik yapısını olumsuz etkilediği savıyla bir dizi önlemi hayata geçirmeye çalışıyor. Bunlardan en çok tartışılanı olan, kaçak göçmenlere ev kiralayan ya da iş verenlerin cezalandırılması ve şehrin resmi dilinin İngilizce yapılması düzenlemesi, geçtiğimiz hafta Federal bölge mahkemesi hakimi James Munley tarafından Anayasaya aykırı bulunarak durdurulmuştu.

Barletta, bölge mahkemesinin düzenlemeyi durdurma kararının, Philadelphia'da bulunan Amerikan 3. Temyiz Mahkemesi ya da Federal Yüksek Mahkeme tarafından bozulacağını ileri sürüyor.

17 yıl önce