|

Goldstone çark etti ABD ve İsrail memnun

İsrail'in Gazze işgalinde savaş suçu işlemediğini savunan Goldstone'a, ABD'den ve Tel Aviv yönetiminden destek geldi. Sıcak gelişmelerin yaşandığı bölgede ise İsrail yönetimine muhalif Arap yönetmene suikast düzenlendi

Tel Aviv
00:00 - 6/04/2011 Wednesday
Güncelleme: 00:56 - 6/04/2011 Wednesday
Yeni Şafak
Goldstone çark etti ABD ve İsrail memnun
Goldstone çark etti ABD ve İsrail memnun

Gazze'de yaşanan katliam karşısında hazırladığı raporla İsrail'in suçlarını ortaya koyan Richard Goldston beklenmedik bir şekilde çark edince, ABD ve İsrail'den destek mesajları yağdı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, ilk raporunda, İsrail'in 2008-2009 Gazze işgali sırasında insanlık suçu işlediğini öne süren Goldstone'un, Washington Post'ta yazdığı bir makalede bu kararından geri dönmesine değinerek, ABD'nin de uzun süredir İsrail'in savaş suçu işlemediğine inandığını belirtti. Goldstone makalesinde, İsrail'in sivilleri hedef almak gibi bir politikası olmadığını öne sürmüştü. İsrail yönetimi, vakit kaybetmeden Goldstone'u ülkelerine davet etti. Goldstone da daveti kabul etti.

ARAP YÖNETMENE iNFAZ

Öte yandan Filistinli insan hakları örgütleri, BM İnsan Hakları Konseyi'nin, Gazze'ye saldırılarında öldürülen Filistinlilerin haklarının aranmasını öngören kararıyla ilgili yapılan oylamada çekimser oy kullanan AB'yi kınadı. İşgal sırasında 1500'e yakın Filistinli hayatını kaybetmişti. Bu arada İsrail'in Filistin politikalarına muhalif bir isim olarak bilinen İsrailli Arap yönetmen ve oyuncu Juliano Mer-Hamis, Batı Şeria'nın Cenin kentinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Filistinli yetkililer, Hamis'in kimliği belirsiz maskeli saldırganlar tarafından hedef alındığını açıkladı.

13 years ago