|

Görünmezliğin kışkırtıcılığı

'Unilever Serisi" ikinci yılında ünlü İspanyol heykeltıraş Juan Munoz'u konuk ediyor. Munoz, geçen yıl Londra'da Tate Modern Gallery'de sergilenen eserlerinde insanları düşünmeye çağırıyor.

.
00:00 - 26/06/2001 Salı
Güncelleme: 17:56 - 12/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Görünmezliğin kışkırtıcılığı
Görünmezliğin kışkırtıcılığı

Geçtiğimiz yıl Londra'da görkemli bir törenle açılan Tate Modern Gallery, her yıl "Unilever Serisi" ismi altında büyük hacimli eserlere ev sahipliği yapıyor Unilever Serisi'nin ikinci yılında ünlü İspanyol heykeltıraş Juan Munoz'un eserleri sanatseverler ile buluşuyor.

2002 Şubat'ına kadar açık kalacak olan sergi İspanyol sanatçının "Double Bind / Çifte Bağ" isimli, perspektif ve illüzyon, görünürlülük ve görünmezlik kavramlarıyla oynayan çalışması unilever aracılığı ile sanatseverlerle buluşuyor.

İnsanlık dramına kışkırtıcı davet

Juan Munoz'un eserleri 155 metre uzunluğunda ve 35 metre yüksekliğinde olan Turbine Hall'da sergileniyor. Özenle işlenmiş insan figürleri ve karmaşık mimari yapılarıyla ün yapmış bir sanatçı olan Juan Munoz numune merdivenler, balkonlar ve yer döşemeleri kullanarak mimari yapılarını oluşturuyor.

Çok büyük alanlara yerleştirdiği insan figürleriyle, seyirciyi anlatmaya çalıştığı dramanın içine çekmek için kışkırtıyor ve bu oyunla yüzleştiriyor Mimari çalışmalarını ise metaforlarla sunuyor. Özellikle balkonlar; sanatçı ve seyirci, geçmiş ve gelecek, nesne ve özne arasındaki başlangıç noktasını oluşturuyor.


23 yıl önce