|

Gunaratna: PKK ile Roj Tv aynı şey

Terörizm konusunda dünyanın en önde gelen uzmanlarından biri olarak kabul edilen Profesör Rohan Gunaratna ROJ TV ile PKK'nın aynı şey olduğunu söyledi. Danimarka'nın önde gelen gazetelerinden Berlingske Tidende'ye konuşan Prof. Gunaratna, sert açıklamalarda bulundu. İskandinavların genel olarak terörizm tehdidini yeterince ciddiye almadıklarını ifade eden ünlü profesör Danimarka'yı da uluslararası sorumluluklarını yerine getirmemekle suçladı.

Cihan
00:00 - 28/08/2010 Cumartesi
Güncelleme: 10:20 - 28/08/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Gunaratna: PKK ile Roj Tv aynı şey
Gunaratna: PKK ile Roj Tv aynı şey

Birleşmiş Milletler'in terörizmle mücadele altyapısını kurmasıyla tanınan Prof. Rohan Gunaratna, Danimarka'nın altı yıldır devam eden Roj Tv soruşturmasına sadece 1 tek polis memuru tahsis ettiğinin ortaya çıkmasının ardından Kopenhag yönetimini topa tuttu. PKK'nın terörist örgütler listesine alındığı için Avrupa Birliği içerisinde kendi adıyla faaliyet yürütemediğini ifade eden Prof. Gunaratna, "Bu yüzden PKK Avrupa'daki faaliyetlerini farklı isimler altında yürütüyor. Roj Tv de bunlardan bir tanesi." dedi.

"Elbette televizyon aracılığıyla açıktan açığa PKK'ya alkış tutmuyorlar." ifadelerini kullanan Gunaratna, "Ancak asıl amaçları Roj Tv sayesinde radikal bir Kürt gençliği oluşturmak, (Türkiye'deki) hükümetlerin güvenilirliğini baltalamak ve aşırı solcu Kürt örgütler için miting organize etmek." diye konuştu.

"İSKANDİNAVLAR TERÖRİZMİ YETERİNCE CİDDİYE ALMIYOR"

Danimarka'nın Roj TV davasına sadece bir polis memuru tahsis etmesi karşısında şaşırmadığını ifade eden Prof. Gunaratna, "İskandinav ülkeleri radikal İslamcı gruplar dışındaki örgütlerden gelen terörizm tehdidini yeterince ciddiye almıyor." dedi. Danimarka'da devam eden Roj Tv soruşturmasının normalde çok daha büyük ve geniş bir ekip tarafından takip edilmesi gerektiğini ifade eden ünlü Profesör Gunaratna, "Bu sayede hem soruşturmada ortaya çıkan soruların cevapları kısa sürede aydınlığa kavuşturmuş hem de dünyaya terörizm tehdidinin ciddiye alındığı gösterilmiş olurdu." dedi. Danimarka'nın terörizm anlayışını 'neredeyse romantik' olarak tanımlayan Prof. Gunaratna, "Danimarka aşırı radikal İslamcı örgütler dışındaki terörist organizasyonları ciddiye almıyor ve kendisi hedef olmadan terörizm karşısında adım atmıyor. Terörizm konusunda yapılan bu çifte standart ülkenin uluslararası arenadaki güvenilirliğini zedeliyor." ifadelerini kullandı.

Prof. Rohan Gunaratna diğer ülkelerin Danimarka'ya karşı bir terör tehdidi olduğu zaman bu durumu ciddiye aldıklarını oysa NATO'da partneri olduğu Türkiye kendisinden aynı şeyi beklediğinde 'omuzlarını sallayarak geçiştirdiğini' söyledi.

Amerika Birleşik Devletlerinin 11 Eylül saldırının hemen akabinde kurduğu özel araştırma komisyonuna da danışmanlık yapan Prof. Rohan Gunaratna halen Singapur'daki Nanyang Üniversitesinde görev yapıyor.

14 yıl önce