|

Güney Kore demografik krizle karşı karşıya

Güney Kore'de çocuk sahibi olmamayı ya da evlenmemeyi seçen birçok kişi olduğu belirlendi. Diğer gelişmiş ülkelerde de benzer eğilimlerin olduğu fakat Güney Kore'nin karşı karşıya olduğu demografik krizin daha vahim olduğu açıklandı.

11:14 - 24/11/2022 четверг
Güncelleme: 11:38 - 24/11/2022 четверг
Diğer
Güney Kore
Güney Kore

Güney Kore'nin istatistik kurumu Eylül ayında toplam doğurganlık hızının geçen yıl 0,81 olduğunu duyurdu. Bu, art arda üç yıldır dünyanın en düşük seviyesi. İstatistklere göre ise Güney Kore'nin bu verilerine bakılırsa demografik krize girmesi an meselesi.

AP'nin haberine göre Güney Kore'de nüfus, 2021'de ilk kez küçüldü ve bu, azalan bir nüfusun, yaşlı insanların sayısı arttıkça ve vergi mükelleflerinin sayısı azaldıkça işgücü kıtlığı ve daha fazla refah harcaması nedeniyle ekonomiye ciddi şekilde zarar verebileceği endişesini artırıyor.

Başkan Yoon Suk Yeol, politikacılara sorunla başa çıkmak için daha etkili adımlar bulmaları talimatını verdi. Güney Kore'nin gidişatı tersine çevirmek için son 16 yılda 280 trilyon won (210 milyar dolar) harcamasına rağmen doğurganlık oranının düştüğünü söyledi.

#Güney Kore
#nüfus
#genç nüfus
#doğum oranı
#tehlike
#demografi
1 год назад