|

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye barış ziyareti

Güney Kore'nin Nobel ödüllü eski Devlet Başkanı Kim Dae-jung'un 93 yaşındaki eşi Lee Hee-Ho, dört günlük Kuzey Kore ziyareti sırasında Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüşemeden ülkesine döndü.

Yeni Şafak
15:40 - 8/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:42 - 8/08/2015 Cumartesi
AA

Lee, Pyongyang dönüşü Seul'de düzenlediği basın toplantısında, ziyareti sırasında Kim Jong Un ile herhangi bir temasının olmadığını açıklarken, yardımcıları, Kuzey Kore liderinin Lee'ye, kendisini havaalanında karşılayan Kuzey Koreli yetkili vasıtasıyla hoş geldiniz mesajı gönderdiğini bildirdi.



Basına yapılan açıklamada, Lee'nin Kuzey Kore'de bir doğum kliniğini, yetimhaneyi, çocuk hastanesini ziyaret ettiğini, öte yandan herhangi bir üst düzey yetkiliyle resmi görüşmeler yapmadığı kaydedildi.



Lee Hee-Ho, Seul'de yaptığı açıklamada "Bir sonraki nesle, iki Kore'nin ayrılmasının neden olduğu acıyı aktarmamalıyız" ifadesini kullandı.



Kim Dae-jung, devlet başkanlığı sırasında Pyongyang yönetimine yönelik "gün ışığı politikasını" başlatmıştı. Kim ve Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Jong-il, 2000'de bir araya gelmişti. "Asya'nın Nelson Mandelası" olarak da tanınan Kim, iki ülke arasında uzlaşma sağlanması için harcadığı çabalarla 2000'de Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü. Kim, 2009'da yaşamını yitirmişti.



#güney kore
#kuzey kore
#Lee Hee-Ho
9 yıl önce