|

Gürcistan'da kabine değişikliği

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Başbakan Zurab Noğaydeli'yi görevinden aldığını açıkladı.

Aa
00:00 - 16/11/2007 Cuma
Güncelleme: 18:32 - 16/11/2007 Cuma
Yeni Şafak
Gürcistan'da kabine değişikliği
Gürcistan'da kabine değişikliği

Saakaşvili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Noğaydeli'nin görevine son verildiğini belirterek, yeni Başbakanın Gürcistan Bankasında görevli Lado Gurcenidze'nin olduğunu kaydetti. Saakaşvili, Gurcenidze'nin yeni görevinde başarılı olacağını inandığını belirterek, ülkenin bundan sonraki süreçte daha da ileriye gideceğini söyledi.

Gurcenidze de yaptığı açıklamada, 14 yıl yurt dışında kaldığını belirterek, Gürcistan'ın gelişmesine katkıda bulunmak için edindiği tüm birikimi ve enerjisini sonuna kadar kullanacağını ifade etti. Bu arada Gürcistan'da 7 Kasımdaki muhalefet gösterilerinde çıkan olaylardan sonra ülke genelinde uygulamaya konulan olağanüstü hal kaldırıldı.

Gürcistan parlamentosu, olağanüstü hal uygulamasının bugün yerel saatle 19.00'da kaldırılmasına ilişkin önergeyi oy çokluğuyla kabul etmişti. Olağanüstü halin kalkmasıyla birlikte televizyon kanalları normal yayın akışına dönerken, "ülke içinde düzeni bozduğu ve halkı kışkırtıcı yayınlar yaptığı" gerekçesiyle yayını durdurulan İmedi televizyonu ise

halen kapalı tutuluyor.

16 yıl önce