|

Gürcistan'da kraliyet düğünü

Aa
00:00 - 8/02/2009 Pazar
Güncelleme: 22:58 - 8/02/2009 Pazar
Yeni Şafak
Gürcistan'da kraliyet düğünü
Gürcistan'da kraliyet düğünü

Gürcistan'da, Prens David Bagrationi-Mukhraneli ile Prenses Anna Bagrationi-Gruzinski'nin başkent Tiflis'te dünya evine girmeleri, kraliyet ailesinin 200 yıldır boş tahta varis olmak için sürdürdükleri rekabete de son veriyor.

Prens David ile Prenses Anna'nın başkentteki katedraldeki düğün töreni, Rustavi 2 kanalı tarafından bölümler halinde yayımlandı. Yüzlerce davetlinin arkasında Gürcü bayraklarının dalgalandığı töreni merak edenler de katedralin önünde toplandı.

Prenses Anna, törenden önce, “Bu, yaşamımın en mutlu günü” derken, Tiflis'teki ünlü bir tiyatronun müdürü olan babası Nugzar Bagrationi-Gruzinski, “En önemlisi, bugünün Gürcistan'ın geleceği için hayırlı olmasıdır” diye konuştu.

Gürcü kraliyet ailesi, Bolşevik ihtilalinden ve Gürcistan'ın kısa bir bağımsızlık döneminin ardından sonradan Sovyetler Birliği adını alacak oluşuma 1921'de katılmasından sonra Avrupa ülkelerine dağılmışlardı. O zamandan beri kraliyetin türlü kolları tahtta hak iddia etmiş, ancak Mukhraneli ile Grouzinski kollarının adları favori varisler arasında gösterilmişti.

İspanya'da doğan ve Gürcüce bilmeyen Prens David, 2003'ten beri Tiflis'te yaşıyor ve çifte vatandaşlığa sahip bulunuyor.

Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlya, monarşinin yeniden tesis edilmesinden yana olduğunu söylüyor.

Bagrationi hanedanı, 9. yüzyıldan 19. yüzyıl başlarına dek Gürcistan'da hüküm sürmüştü.

15 yıl önce