|

Güvenlik paranoyası

ABD''de Beyaz Saray''ın güvenlik bariyerlerine otomobiliyle çarptıktan sonra kaçmaya çalışırken öldürülen 34 yaşındaki Miriam Carey''in silahsız olduğu ortaya çıktı. Olay ülkedeki güvenlik paranoyasını bir kez daha tartışmaya açtı.

.
00:00 - 5/10/2013 Cumartesi
Güncelleme: 22:19 - 4/10/2013 Cuma
Yeni Şafak
Güvenlik paranoyası
Güvenlik paranoyası

Bütçe krizini tartışan ABD Kongresi'nin çevresinde önceki gün silah sesleriyle yankılandı. Polisin takibe aldığı 34 yaşındaki kadın sürücü vurularak öldürüldü. Araçtaki kadının Miriam Carey olduğu ve yanında 1 yaşındaki kızı Erica bulunduğu halde vurulduğu öğrenildi. Dental hijyenist olduğu belirtilen genç kadının annesi Idella Carey, kızının doğum sonrası depresyon yaşadığını söyledi. Amerikan ABC kanalına konuşan anne Carey, 'Kızım bu yaşına kadar hiçbir şiddete karışmadı ve neden Washington'da olduğunu bilmiyorum. Bana kızını Connecticut'ta doktora götüreceğini söylemişti' ifadelerini kullandı. Miriam Carey'nin yanında çalıştığı diş hekimi Steven Oken de genç kadının her zaman mutlu göründüğünü anlattı.

SİLAHSIZ KADINI VURDULAR

Polis kaynakları da Carey'nin olay sırasında silahlı olup olmadığı konusunda net bir bilgiye sahip değil. Genç kadının öldüğü olayın, geçtiğimiz günlerde Washington'daki donanma üssünde meydana gelen ve 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırının hemen ardından yaşanması, ABD'li güvenlik güçlerinin 'yersiz bir şüphesi' olarak yorumlanıyor. Meclisten bazı yetkililere göre, kadın sürücü silahlı değildi ve polise karşı bir geri ateşin açmadı. Başkentte heyecan yaratan kovalamacaya dair detaylarda, kadın sürücünün önce Beyaz Saray'ın dış tarafında bulunan caddedeki bariyerlere çarptığı ve ardından hızla Pennsylvania Caddesi üzerinden Kongre'ye doğru kaçtığı ve bu sırada Gizli Servis ve polis ekiplerince takibe alındığı belirtiliyor. Kongre civarında etrafı sarılan kadın sürücü polisin açtığı ateş sonucu öldü.


11 yıl önce