|

Haccariyan hâlâ komada

Hatemi, halen komada olan danışmanı Said Haccariyan'ı ziyaret etti. Devrim Muhafızları, suikastin "ABD'nin İran'da kriz yaratma arzusunu gerçekleştirmek isteyen teröristlerin işi olduğunu" açıkladı.

.
00:00 - 15/03/2000 Çarşamba
Güncelleme: 16:33 - 11/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Haccariyan hâlâ komada
Haccariyan hâlâ komada

TAHRAN- İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, bir suikast sonucu ağır yaralanan reformcu politikacı Said Haccariyan'ı hastanede ziyaret etti. İRNA'nın haberine göre, önceki gece yurtiçi bir geziden Tahran'a dönen Hatemi, doğrudan hastaneye giderek, Sağlık Bakanı ve tedavi ekibinden Haccariyan'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Bu arada, İran İslam Devrimi'nin lideri Ayetullah Humeyni'nin torunu Hüccetülislam Hasan Humeyni de Haccariyan'ı hastanede ziyaret etti. Humeyni, ziyaret sırasında Haccariyan'ın ailesiyle görüşerek, Haccariyan'ın bir an önce sağlığına kavuşmasını diledi. Hatemi'nin dışında İran Devrim Muhafızları'nın bir temsilcisi de Haccariyan'ı hastanede ziyaret etti. Devrim Muhafızları'ndan yapılan bir açıklamada ise, suikastin "ABD'nin İran'da kriz yaratma arzusunu gerçekleştirmek isteyen teröristlerin işi olduğu" ileri sürüldü. Öte yandan, Haccariyan'ın halen komada olduğu ve Haccariyan'ın tedavisine yardımcı olmak için ünlü İranlı cerrahlardan Cemşid Gahramani Kaçar'ın Amerika'dan Tahran'a geldiği belirtildi. Tedavi ekibinin başkanı Dr. Muhammed Kudsi, Haccariyan'ın beyinsel olarak ölmediğini, kendi kendine nefes almasının beyinsel ölüm olmadığını gösterdiğini kaydetti.

Polis motorsikletlileri arıyor

İran polisinin, suikasti soruşturmakla görevlendirdiği Albay Hüseyin Mustafi, Haccariyan'a "genellikle Doğu ülkelerinde üretilen 7.65 çapında bir tabanca ile 1-1,5 metre mesafeden ateş edildiğini" açıkladı. Mustafi, suikastle ilgili olarak yaptığı ilk açıklamada, iki suikastçinin 1000 ya da 1300 cc motosiklet kullandığını, görgü tanıklarının ifadelerine göre de ateş eden kişinin 26-28 yaşlarında olduğu, deri montlu ve açık renkli bir bere taktığını belirtti. Mustafi, saldırganın burnunda yara bandı bulunan ve yapı olarak Haccariyan'dan küçük görünen biri olduğunu kaydetti. Bu tip motorsikletleri kullanan kişilerin tespitinin suikastçileri bulmada polise yardımcı olabileceğini belirten Mustafi, bu konu üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu arada terörist Halkın Mücahitleri Örgütü, İran savaş uçaklarının dün Irak'taki kamplarından birine saldırdığını açıkladı.


24 yıl önce