|

Hamas Gazze’de 500 Amerikalıyı rehin mi aldı?

İşgalci İsrail'in Gazze'deki soykırımı 25. gününde de devam ederken, saldırıları Hamas'ın elindeki rehineler üzerinden meşrulaştırmaya çalışan ABD'den yeni bir manipülasyon girişimi geldi. ABD Senatörü Marsha Blackburn, Hamas'ın elinde 500 Amerikalıyı rehin olarak tuttuğunu ileri sürdü. Ancak Hamas'ın elinde, Blackburn'ün sözünü ettiği sayıda Amerikalı rehine olmadığı ve bu bahsedilen sayının ise çifte vatandaş olan Filistinliler dahil Gazze şeridi içindeki toplam ABD pasaportlu insan sayısı olduğu öğrenildi.

00:21 - 1/11/2023 Wednesday
Güncelleme: 08:17 - 1/11/2023 Wednesday
Yeni Şafak
Cumhuriyetçi Parti üyesi ABD Senatörü Marsha Blackburn, sosyal medya hesabındaki paylaşımı gündeme oturdu.
Cumhuriyetçi Parti üyesi ABD Senatörü Marsha Blackburn, sosyal medya hesabındaki paylaşımı gündeme oturdu.

Terör devleti İsrail, 7 Ekim'den bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

İşgalcilerin gerçekleştirdiği katliamlara dünya çapında lanetlenirken ABD ise terör devletine destek çıkarak akıtılan kanlara ortak oluyor.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde tuttuğu rehineleri de bahane ederek İsrail'in saldırılarını meşrulaştırmaya çalışan katil ortaklar, Hamas'ın hiçbir sivilin Gazze’den ayrılmasına izin vermediği yönünde iddialar ortaya atarak kamuoyunu manipüle etme girişiminde bulunmuştu.

Bu bağlamda hareket eden Cumhuriyetçi Parti üyesi ABD Senatörü Marsha Blackburn, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak Hamas'ın elinde 500 Amerikalıyı rehin olarak tuttuğunu ileri sürdü.

ABD'den Beyaz Saray destekli rehine manipülasyonu

İddiasını Beyaz Saray'ın da doğruladığını ifade eden Blackburn'ün bu söylemlerinin ise yine bir algı operasyonu olduğu öğrenildi.

Gazeteci Yunus Paksoy, X hesabından paylaşımda bulunarak Blackburn'ün bu iddialarını yalanladı.

ABD'li senatörün bu iddialarını, ABD ve İsrail tarafından sıkça gündeme getirilen, "Hamas hiçbir sivilin Gazze’den ayrılmasına izin vermiyor." söylemlerine dayandırmaya çalıştığını belirten Paksoy, Hamas'ın elinde, Blackburn'ün sözünü ettiği sayıda Amerikalı rehine olmadığını söyledi.

Ayrıca Paksoy, bahsedilen sayının çifte vatandaş olan Filistinliler dahil Gazze şeridi içindeki toplam ABD pasaportlu insan sayısı olduğunu da kaydetti.



#Hamas
#Rehine
#ABD
#Marsha Blackburn
7 months ago