|

Hapishanede İsrail zulmü

İşgalci İsrail’in Filistinli tutuklulara yönelik baskı ve zulmü son yılların en üst seviyesine ulaştı. Mahkumlarla Dayanışma Vakfı Başkanı Fehd Muhammed Hüseyin, hapishanelerdeki baskıların 6 mahkumun kaçışının ardından arttığını söyledi. Filistinlilerin ölümle burun buruna olduğunu kaydeden Hüseyin, “Bu olay İsrail’de bir güvensizlik korkusu yaşattı” dedi.

Hatice Saka
02:45 - 11/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 02:48 - 11/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İsrail’deki yüksek güvenlikli hapishaneden 6 Filistinli mahkumun kaçmasıyla başlayan baskı ve zulümler sürüyor. Filistin Uluslararası Mahkumlarla Dayanışma Vakfı Başkanı Fehd Muhammed Hüseyin, mahkumların ölümle burun buruna yaşadığını söyledi. Hüseyin, hapishanelerdeki baskının altı mahkumun kaçışının ardından arttığına dikkat çekti. Hüseyin, “İşgalciler onları küçük düşüren ve güvenliği sarsan büyük kaçış operasyonun ardından çıldırdı. Bir kaşıkla özgürlük tüneli kazıldı. Filistin’e dönüşün simgesi olan anahtarın yanında, kendi iradesini temsil eden tutsaklar için kaşık, yeni bir sembol oldu. Bu olay İsrail’de bir güvensizlik korkusu yaşattı. Hapishanelerde yerleri değiştirilen tüm mahkumlar dayak ve işkenceye maruz kaldılar” diye konuştu

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Filistin Uluslararası Mahkumlarla Dayanışma Vakfı olarak çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Fehd Hüseyin, “İşgalcilerin izlediği politika işkence, taciz, tıbbi ihmal ve yargısız infaz üzerine kurulu. Biz vakıf olarak cezaevlerinde bir dizi önlem alınması için acil durum komitesi oluşturduk. Hapishane meydanlarındaki oturma eylemlerini ise sürdüreceğiz. Gardiyanlar geri adım atmadığı sürece çekilmeyeceğiz ve direneceğiz” dedi.


İDARİ TUTUKLULUĞA KARŞI AÇLIK GREVİ

İsrail hapishanelerinde 520 idari tutuklu bulunuyor. Son günlerde açlık grevi ile gündeme gelen idari tutuklulara ilişkin Hüseyin, şunları dile getirdi: “İdari tutukluluk ile bir mahkum suçlama olmadan ve mahkemeye çıkarılmadan yargılanıyor. İdari tutukluluk ismini verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak bir ile altı ay alıkoyabiliyor. Çözümsüz kalan mahkumlar açlık grevine başvuruyor. Özgürlükleri için hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Hastaneye sevk edilen mahkumlara grevi bırakması için baskı yapılıyor. İşgalciler bazı durumlarda grevin sona ermesi şartıyla serbest bırakmak gibi bir çözüm sunabiliyor. Grev yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu haksız uygulamanın kalkması şart.” İşgal hapishanelerinde 4 bin 500 Filistinli bulunduğuna dikkat çeken Hüseyin, bu esirlerin 23 hapishane, gözaltı ve soruşturma merkezine dağıldığını belirtti.

#Fehd Muhammed Hüseyin
#Mahkumlarla Dayanışma Vakfı
#Filistin
#İsrail
3 yıl önce