|

Haydut devletten itiraf

Ortadoğu’nun haydut devleti İsrail’in Genelkurmay Başkanı Eizenkot’tan itiraf geldi. Eizenkot, Suriye başta olmak üzere adını vermediği birçok ülkeye binlerce korsan saldırı düzenlediklerini açıkladı. Görevi bu hafta sona erecek Eizenkot, İran’ı da hedef aldı ve savaş tehdidinde bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:15 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
İsrail işgal devleti, binlerce sivili hedef aldığını itiraf etti.
İsrail işgal devleti, binlerce sivili hedef aldığını itiraf etti.

ABD ve Batılı ülkelerden aldığı destekle, uluslararası hukuku her fırsatta hiçe sayan İsrail’in haydut devlet kimliği, İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot’un açıklamalarıyla bir kez daha doğrulandı. İsrail Genelkurmay Başkanı, Körfez ülkeleri ve Mısır ile son dönemde ilişkileri geliştiren ülkesinin, başta Suriye olmak üzere adı açıklanmayan birçok ülkeye sayısı bini aşan korsan saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Eizenkot, İsrail’in Kanal2 televizyonuna verdiği röportajda,
“Son dört yıl içinde Suriye’de ve başka ülkelerde binlerce hedefe saldırı düzenledik
” dedi. İsrail’in 2013 yılından itibaren Suriye’ye yönelik hava saldırıları düzenlediği biliniyor.

KORSAN SALDIRILAR

Gelecek hafta görevi sona erecek olan General Eizenkot, ordunun büyük bir savaş yapmak zorunda kalmadan gerçekleştirdiği saldırılardan gurur duyduğunu savunarak, ordunun Suriye dışında hangi ülkelerde saldırılar düzenlediğine ise açıklık getirmedi.

Eylül 2018’de yerel basına konuşan ve ismi açıklanmayan İsrail ordusundan bir yetkili, son 18 ayda İsrail’in Suriye’de İran’a ait olduğu ileri sürülen 200’den fazla hedefi, çoğunluğu savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırılarla vurduğunu belirtti.

İRAN’I HEDEF ALDI

İsrailli general, röportajda İran’ı da “Ancak başta İran olmak üzere birçok meydan okuma ile de karşı karşıya” ifadeleriyle hedef aldı. Eizenkot, görevi boyunca kendisini özellikle İran tehdidinin rahatsız ettiğini belirterek, “
İran, Suriye’de kendisine özel askeri bir altyapı yapmaya ve ikinci bir cephe açmaya çalışıyor
” iddiasında bulundu. Görevi boyunca İsrail’in stratejik dengesinin iyileştiğini iddia eden Eizenkot, İsrail ordusunun son 20 yıla kıyasla her zamankinden daha çok bir savaşa hazır olduğunu öne sürdü.

Resmen üstlendi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, bir ilke imza atarak ülkesinin Suriye’ye gerçekleştirdiği füze saldırılarını üstlendi. Netanyahu, İsrail Ordusu’nun hafta sonu boyunca Suriye’deki İran hedeflerini vurduğunu duyurdu.
12 Ocak Cumartesi günü Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), İsrail’in Suriye’ye çok sayıda füze saldırısında bulunduğunu; çoğunun önlendiğini, sadece bir füzenin bir depoyu vurduğunu duyurmuştu.
  • Gazze’yi de vurdu
  • İsrail saldırgan politikasına Gazze’de de devam etti. İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde yer alan üç noktaya roket ve hava saldırısı düzenledi. İsrail savaş uçakları, Gazze kentinin doğusunda Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın gözlem noktası olarak kullandığı askeri bir mevziyi bombaladı.
#İsrail
#Ortadoğu
#Suriye
#İran
5 yıl önce