|

Hedef yine 5 yıldız

Endonezya'da yabancı turistlerin kaldığı 5 yıldızlı Marriott ve Ritz-Carlton otelleri yine kanlı bir bombalama eylemine sahne oldu. Aynı anda iki otele yapılan saldırıda en az 9 kişi öldü. Manchester United takımının oyuncuları saldırıdan kıl payı kurtuldu.

Cakarta
00:00 - 18/07/2009 Cumartesi
Güncelleme: 02:51 - 18/07/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Hedef  yine 5 yıldız
Hedef yine 5 yıldız

Endonezya'nın başkenti Cakarta, yabancı turistlerin, diplomatların ve ünlü simaların kaldığı iki lüks otele düzenlenen bombalı eylemle sarsıldı. Daha önce de kanlı eylemlere tanık olan Marriott otel ve ünlü Ritz-Carlton Oteli'ne aynı gün ve aynı saatte düzenlenen bombalı saldırılarda en az 9 kişi öldü. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen otel eyleminden birkaç saat sonra da kentteki bir balık pazarında patlama yaşandı ve ölü sayısı 13'e, yaralı sayısı ise 50'ye yükseldi. Ölenlerden 4'ü, yaralananlardan ise 18'i yabancı. Ülkedeki terör uzmanı Rohan Gunaratna, saldırının El Kaide'ye bağlı "Cem'e-yi İslamiye" örgütünün işi olduğunu iddia etti.


SALDIRGANLAR OTELİN MÜŞTERİSİ

Marriott otele düzenlenen saldırının zanlılarından bazılarının otelde kaldığı ortaya çıktı. Cakarta Emniyet Müdürlüğü'ne göre zanlılar, infilak etmemiş patlayıcıların bulunduğu 18. katta, 808 numaralı odada kalıyorlardı. Bu arada Ritz-Carlton'da hayatını kaybedenler arasında İsveçli çimento üreticisi Holcim'in yerel yöneticisi Timothy Mackay de bulunuyor. Ünlü Marriott otelde 2003 yılında da bir patlama meydana gelmiş, 12 kişi hayatını kaybetmiş, 150 kişi de yaralanmıştı. İki otelin diğer doğu ülkelerindeki şubelerine dönem dönem saldırılar oluyor.





15 yıl önce