|

Helikopter düştü: Vali ve senatör eşi hayatını kaybetti

Meksika'nın Puebla eyalet valisi Martha Erika Alonso ve senatör olan eşi Rafael Moreno Valle, içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
12:06 - 25/12/2018 Salı
Güncelleme: 12:10 - 25/12/2018 Salı
Meksika'da helikopter düştü
Meksika'da helikopter düştü

Meksika’nın Puebla eyaleti valisi Martha Erika Alonso ve senatör eşi helikopter kazasında hayatını kaybetti.Meksika'nın yeni devlet başkanı Andrés Manuel López Obrador da kazayı doğruladı ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Meksika basını kazanın helikopterin havalanmasından kısa süre sonra yaşandığını duyurdu. Merkez sağ parti üyesi olan Alonso, Puebla eyaletinin ilk kadın valisiydi ve 14 Aralık'ta görevine başlamıştı.


  • Vali Martha Erika Alonso, dün sosyal medya hesabından 'Noel' ve yeni yıl için bir video yayınlamıştı.


Güvenlik Bakanı Alfonso Durazo, Mexico City’den kiralanan özel helikopterin, Puebla havaalanı yakınlarındaki Santa Maria Coronango’da bilinmeyen bir nedenle düştüğünü bildirdi. Durazo yaptığı açıklamada, "Helikopterin düşme nedeniyle ilgili henüz bir bilgiye sahip değiliz" dedi. Durazo yetkililerin olay yerinde helikopteri incelediğini, ayrıca helikopterin üreticileriyle de temas halinde olduklarını belirterek, "Olayla ilgili olarak tamamen şeffaflıkla hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Twitter’dan yaptığı açıklamada, hükümetin kazayı araştıracağını söyledi.


#Meksika
#Kaza
#Helikopter
5 yıl önce