|

Her köşesinde Erdoğan var

Bloomberg'in internet sitesinde yayımlanan "Türkiye'nin Erdoğan'ı Doğu Kudüs'te her yerde" başlıklı makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs’teki etkisine ilişkin çarpıcı örnekler paylaşıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 02:34 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Bloomberg’ten Kudüs’te Türkiye gerçeği
Bloomberg’ten Kudüs’te Türkiye gerçeği

Jonathan Ferziger ve Fadwa Hodali tarafından kaleme alınan yazıda, Doğu Kudüs'te Kubbetü's-Sahra'dan pazar tezgahlarına kadar her köşede izi bulunan Erdoğan'ı esnafın, "Filistin'i seven güçlü bir adam" olarak adlandırdığından bahsediliyor. Makalede Doğu Kudüslü esnaf Salahadin Nasradin, Erdoğan'ın bir gün bütün İslam alemini yönetmesi için dua ettiklerini söylüyor. Kudüs Kamu Bilgilendirme Merkezi'nde çalışan İsrailli analist Pinhas Ibari'nin ise, “Suudilerin Mekke'si var ve Erdoğan Kudüs'ü istiyor. İsrail'in bu konuda ciddi endişeleri var" ifadelerini kullanması dikkat çekiyor.

"ÖNDE GELEN ŞAMPİYON"

Makalede Türkiye'nin etkinliğine direkt tepki gösteremeyen İsrail’in, Ürdün, Filistin ve Suudi Arabistan'ı Ankara'ya karşı kışkırtmak istediği görülüyor. Yazıda ayrıca, Filistin davasını savunan az sayıdaki Müslüman liderden biri olarak algılanan Erdoğan'ın Kudüs'e odaklanmasının, aynı zamanda İsrail'in müttefiklerini de rahatsız ettiğinden söz ediliyor. Makalede, "Önde gelen şampiyon" ara başlığı altında da yazarlar, Erdoğan'ın Kubbet-üs Sahra'nın hilalinin altın kaplamasını restore ettiğini hatırlatıyor.

#Kudüs
#Başkan Erdoğan
#​​Bloomberg
6 yıl önce