|

Hesap döndü

Mültecilere karşı nefret söylemleri ile sık sık gündeme gelen Pegida’nın ırkçı lideri Bachmann mülteci oldu. Avrupa’ya sığınan mülteciler için “kir tabakası” ifadesini kullanan Bachman aldığı tehditler nedeniyle zulme uğradıklarını iddia ederek İspanya’ya sığındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:21 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) Başkanı Lutz Bachmann'ın ailesiyle birlikte Almanya'nın Dresden kentinden İspanya'nın Tenerife adasına taşındığı ve birkaç aydır orada yaşadığı ortaya çıktı. Haberler üzerine sosyal medya hesaplarından bir video paylaşan Bachmann, adada yaşadığını doğruladı. Taşınma gerekçesi olarak da eşinin Dresden'deki baskıyı kaldıramadığını öne sürdü.



Zulme uğradık!


Evlerine yönelik iki ayda dört saldırı gerçekleştirildiğini, zulme uğradıklarını savunan Bachmann, taşınma kararını kendisinin ve ailesinin güvenliği için aldığını söyledi. Bachmann, ülkelerindeki savaştan kaçarak Avrupa'ya sığınan mülteciler için “kir tabakası” ifadesini kullanmıştı. Mülteciler hakkında daha önce “hayvan sürüsü”, “pislik” ve “toplumun yüz karası” gibi hakaret dolu ifadeler de kullanan ırkçı Bachman, mültecilere karşı nefret suçu içeren konuşmalarından dolayı yargılanmıştı.



Dosyası kabarık


Daha önce de uyuşturucu, hırsızlık, adam yaralama suçlarından cezası bulunan Lutz Bachmann, Ocak 2015'te kendisini Hitler'e benzeterek çektirdiği fotoğrafı Facebook sayfasında, “O tekrar burada” iletisi ile paylaşmış, azınlıklara yönelik de aşağılayıcı ifadeler kullanmıştı. Dresden Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmanın ardından mahkeme Bachmann'ı Ocak 2016'da “halkı kışkırttığı” gerekçesiyle suçlu bulmuştu. Bachmann, tepkiler üzerine PEGIDA başkanlığından istifa etse de son birkaç aya kadar mülteci karşıtı Pazartesi yürüyüşlerine katılmaya devam ediyordu.



Sığınmacılara din ayrımı






Zürih Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, Avrupalıların sığınmacıları eğitim düzeyi yüksek ise ya da Hristiyanlarsa daha kolay kabul ettiğini ortaya koydu. Hayali 180 bin sığınmacı profilinin oluşturulduğu araştırmaya katılanların, sığınmacıları cinsiyet, yaş, etnik köken, meslek, din, dil becerisi, göç nedeni ve tehlike potansiyeli gibi etkenlere göre değerlendirmeleri talep edildi. Araştırma sonuçlarına göre Avrupalıların sığınmacıları genç ve iyi eğitimli ise daha kolay kabul ettiği belirtildi. Avrupalılar için sığınmacılarının dininin de oldukça önemli bir kriter olduğu ortaya çıktı.


#PEGIDA
#Lutz Bachmann
#Bachman
8 yıl önce