|

Hiç okula gitmedi, liseye başlayacak

Vietnam'da daha önce hiç okula gitmemiş 11 yaşındaki Pham Thanh Ngoc, girdiği bir sınavda matematik dalında üstün başarı elde etti.

Cihan
00:00 - 9/10/2011 Pazar
Güncelleme: 17:27 - 9/10/2011 Pazar
Yeni Şafak
Hiç okula gitmedi, liseye başlayacak
Hiç okula gitmedi, liseye başlayacak

Küçük kız üstün zekalı kabul edilerek, Vietnam'ın Ho Chi Minh şehrinde faaliyet gösteren Özel İngiliz Vietnam Lisesi'nde tam burslu okumaya hak kazandı. Vietnam'da henüz hiç okula gitmemiş 11 yaşındaki Pham Thanh Ngoc, zeka seviyesinin yaşıtlarına oranla daha yüksek olduğu için Vetnam İngiliz Özel Lisesi'nde okuyacak. İngilizlere ait olan özel okul, küçük kıza 7 yıllık eğitimi boyunca yaklaşık 96 bin dolarlık burs vereceğini açıkladı. Okul müdürü Michael Deveney, “Pham Thanh Ngoc, 12. sınıfların girdiği bir matematik testinde, üst seviyede başarı gösterdi. Aldığı puanla, 7 yıllık eğitiminde bizden tam burs kazandı.” dedi.


Okul öğretmenleri, daha önce hiç okula gitmemiş küçük kız için 7 yıllık özel bir eğitim sistemi hazırlıyor. Ngoc, eğitimi boyunca, matematik derslerini lisedeki arkadaşlarıyla beraber okuyacak. Diğer dersler ise özel olarak öğretilecek.52 yaşındaki çitçi baba Pham Xuan Thanh ve eşi, küçük kızı 6 yaşından itibaren evde kendi çabalarıyla eğittiklerini söyledi.Okula gitmeden evde eğitim görmek, Vietnam'da doğal karşılanıyor.

13 yıl önce