|

Hindistan'da patlama: 80 ölü

Pazar yeri ve tapınak önündeki 7 ayrı patlamanın terörist saldırı olduğu açıklandı.

Aa
00:00 - 13/05/2008 الثلاثاء
Güncelleme: 18:42 - 13/05/2008 الثلاثاء
Yeni Şafak
Hindistan'da patlama: 80 ölü
Hindistan'da patlama: 80 ölü

Hindistan'ın kuzeybatısındaki Caypur kentinde pazarda girişilen bombalı saldırılarda ölenlerin sayısı 80'e yükseldi.

Caypur'un başkenti olduğu Racistan eyaletinin İçişleri Bakanı Gulab Chand Kataria, bombalı saldırılarla ilgili tutuklanan bir zanlının sorgulanmakta olduğunu belirtti. Polis, birkaç dakika arayla toplam 7 patlamanın olduğunu söyledi.


CAYSVA, PATLAMALARIN NEDENİ BOMBA

Hindistan'ın batısındaki turistik Caypur kentinde meydana gelen patlamalara bombaların yol açtığı bildirildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Shri Prakaş Caysva, bir yerel televizyon kanalına yaptığı açıklamada, kentte 6 bomba patladığını söyledi. Bakan Yardımcısı, henüz doğrulanmayan bilgilere göre yaralı sayısının 100'ü aşabileceğini kaydetti.

Yerel basın yayın organları, ölü sayısının 35'e yükseldiğini duyurmuştu. En son, kentte birkaç dakika arayla meydana gelen patlamaların sayısı da 7 olarak bildirilmişti.

Racistan eyaletinin tarihi turistik kenti Caypur'daki ilk patlamanın yerel saatle 19:25 civarında meydana geldiği, ikinci patlamaların da bir Hindu tapınağı yakınındaki pazar yerinde olduğu bildiriliyor. Bu arada kentte turizm sezonunun mart ayında bittiğine işaret edilerek, patlamalarda ölen ya da yaralananlar arasında yabancı turist olduğu yönünde bir haber bulunmadığı belirtiliyor.


٪d سنوات قبل