|

Hırvatistan'da sahte pasaport düzenleyenlere yönelik operasyon

Hırvatistan Devlet Başkanı Josipoviç:'Mafyanın devletlerle işbirliği yaptığı dönemler bitti'

Aa
00:00 - 27/03/2012 Salı
Güncelleme: 16:12 - 27/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Hırvatistan'da sahte pasaport düzenleyenlere yönel
Hırvatistan'da sahte pasaport düzenleyenlere yönel

Savaş suçundan aranan ve İspanya'da yaşayan Sırplar için sahte pasaport hazırladıkları iddiasıyla Hırvatistan'da 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İspanya'da bir süre önce tutuklanan ve aralarında Bosna'daki savaş suçlarından aranan çeşitli suç örgütü üyesi Sırplara sahte pasaport hazırlandığı iddiasıyla Hırvatistan Yolsuzluk Kurumu soruşturma başlattı.

Yapılan soruşturma kapsamında sahte pasaport hazırladığı iddia edilen organizatör Zvonko Şedulaviç (58) ile Osjek kentinde görevli polis memurları Bruno Margetiç ve Zoran Rudniçki ile Hırvatistan'ın Bosna-Hersek'teki Tuzla Başkonsolosluğu'nda çalışan görevli Mariyan Dominkoviç gözaltına alındı. 

Hırvat yetkililer, yakalanan kişiler için 1 aylık ek gözaltı süresi alındığını ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydettiler. 

Yakalanan kişilerin, Hırvatistan'da 1992 yılında çıkan savaştan kaçan ve geri dönmeyen, İspanya'da çeşitli suçlara karışan Hırvatistanlı Sırpları Bosna-Hersek'te yaşıyormuş gibi gösterdikleri ve bu şekilde kendilerine sahte pasaport çıkarttıkları öğrenildi.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Josipoviç, devlet televizyonu HRT'ye konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin bazı dönemlerde mafyaya ev sahipliği yaptığını ifade ederek, 'Sergilediğim politikayla organize suç örgütlerine karşı Balkan devletleriyle işbirliği yürütülüyor. Sırbistan, Bosna-Hersek ve Karadağ devletleri arasında kurulan bu işbirliğinden somut sonuçlar elde etmeye başladık. Önemli operasyonlarda başarılı olduk. Mafyaların devletlerle işbirliği yaptığı dönemler bitti. Şimdi tam tersine devletler mafyalara karşı iyi işbirliği ortaya koyarak, suçluları tespit edecek ve yakalayacak' diye konuştu.








12 yıl önce