|

Hizbullah: Ron Arad yaşamıyor

İha
00:00 - 30/06/2008 Pazartesi
Güncelleme: 14:36 - 30/06/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Hizbullah: Ron Arad yaşamıyor
Hizbullah: Ron Arad yaşamıyor

Birleşmiş Milletler'in Hizbullah'la İsrail arasında esir mübadelesi görüşmeleri yapan yetkilisi Gerhard Konrad, İsrail hava kuvvetlerinin kayıp pilotu Ron Arad'ın ölü olduğuna dair Hizbullah'tan İsrail'e bir mesaj iletti.

Lübnan güvenlik kaynakları, Konrad'ın kayıp pilotla ilgili olarak Hizbullah tarafından hazırlanan raporu İsrail'e sunduğunu bildirdi. İsrail ve Hizbullah'ın esirleri karşılıklı olarak serbest bırakmalarına dair bir anlaşma pazar günü İsrail bakanlar kurulu tarafından da onaylanmış fakat İsrail, esirlerin serbest bırakılmasını Arad'ın akıbetiyle ilgili olarak kendisine bilgi verilmesine bağlamıştı. İsrail ancak Arad'ın akıbetiyle ilgili bir raporun kendisine verilmesi halinde anlaşmayı imzalayacağını bildirmişti.

Raporda Arad'ın yakalandıktan 2 sene sonra öldürüldüğünün ifade edildiği kaydedildi.

İç savaş esnasında 1986 senesinde Lübnan'da savaş uçağından atladıktan sonra Şii Emel hareketi tarafından yakalanan Arad, o tarihten bu yana kayıptı.

İsrail ve Hizbullah arasında Alman müzakereci arabulucuğunda varılan anlaşmaya istinaden İsrail Lübnanlı tutuklu Samir Kuntar ve 4 Hizbullah savaşçısını teslim edecek. İsrail ayrıca öldürülen 10 Hizbullah savaşçısının da cesedini teslim edecek. Hizbullah da buna karşılık 12 Temmuz 2006'da kaçırdığı İsrail askerleri Eldad Regev ve Ehud Goldwasser'in cesedini İsrail'e verecek. Esir mübadelesi Roş Hanikra sınır kapısında Kızılhaç'ın gözetiminde yapılacak.

İsrail ayrıca "Filistinlilere iyi niyet göstergesi olarak" 10 Filistinli tutukluyu da serbest bırakacak.



16 yıl önce