|

Hizbullah'tan İsrail'in Topçu Tugayı'na İHA saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e ait askeri noktaya kamikaze insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendiğini duyurdu.

09:33 - 17/05/2024 Cuma
Güncelleme: 10:51 - 17/05/2024 Cuma
AA
Arşiv
Arşiv

Hizbullah, yaptığı açılamada, İsrail'in kuzeyinde yer alan Gaton yerleşim birimine yönelik sabah saatlerinde saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Gaton'da yer alan 411'inci Topçu Tugayı'nda kurulan çadır, askeri ofis ve askerlerin kamikaze İHA'lar ile vurulduğu kaydedildi.

Saldırı nedeniyle İsrail askerleri arasında ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.


Hizbullah 2 mensubunun daha öldürüldüğünü duyurdu

Hizbullah yaptığı bir başka açıklamada, İsrail ordusu ile Lübnan'ın güneyinde yaşanan çatışmalarda 2 mensubunun daha öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, Muhammed Hasan Ali Faris ve Ali Fevzi Eyüb adındaki 2 Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği belirtildi.

  • İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023'ten beri sınır hattında yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 299'a yükseldi.
  • Ayrıca çatışmalarda, 61 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad mensubu ile 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivil öldü.

İsrail ordusu Lübnan'ın Sayda kentinin güneyine hava saldırısı düzenledi

Lübnan resmi haber ajansı NNA, İsrail ordusuna ait hava araçlarının Sayda kentinin güneyindeki Necariye beldesine düzenlediği saldırıda ölenlerin olduğunu belirtti.

Yerel medyada saldırı bölgesinden yayınlanan görüntülerde sahile yakın bir bölgenin hedef alındığı ve bölgeden dumanların yükseldiği görülüyor.

Beyrut merkezli Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen Al Akhbar Gazetesi'nin geçtiği habere göre, saldırı Lübnan'ın önemli elektrik üreten tesislerinden biri olan Zahrani yakınlarında meydana geldi. Saldırıda seyir halindeki bir araç ile sahilde bulunan bir evin hedef alındığı kaydedildi.



#hizbullah
#israil
#Lübnan
15 gün önce