|

Hollanda Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal etti

Hollanda'nın Bakan Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal ettiği belirtildi. Hollanda, küstah kararına kılıf olarak, "Güvenlik gerekçesiyle uçuş iznini iptal ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
13:13 - 11/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:18 - 11/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etti.
Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etti.

Hollanda'nın Bakan Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal ettiği belirtildi.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'nın Rotterdam kentine bugün gideceğini açıklayarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı gidecek. 'Uçuş iznini iptal ederiz'. Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı'nı böyle tehdit ediyorlar. Bugün Rotterdam'a gideceğim. Eğer Hollanda, benim uçuş iznimi iptal ederse ekonomik ve siyasi bizim Hollanda'ya karşı yaptırımımız çok ağır olur" demişti.



Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS TV'ye göre, Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etti.



Erdoğan'dan sert tepki


Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda'ya sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Dışişleri Bakanımız Hollanda'da vatandaşlarımızla buluşma programına gidecekken kendisine 'uçuşa yasak' haberi geldi. Düşünün, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda'ya gidecek, Hollanda 'uçuşa yasak' notasını geçiyor. Hollanda, bir sıçrarsın, iki sıçrarsın ama bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan'da. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin, büyütün, bunların hepsi size ters olarak dönecek ve bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan'dan sonra bizler uygulamalarımızı başlatacağız. Bizler sabırlıyız." ifadelerini kullandı.










#Hollanda
#Çavuşoğlu
7 yıl önce