|

Hollanda'da korkunç İslamofobik saldırı

Avrupa'da yükselişe geçen İslamafobobik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan bir caminin önüne bırakılan kesik başlı cansız manken bölgedeki Müslümanlarda endişeye yol açtı. Saldırının gerçekleştirildiği bölgeye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan hakaret içerikli bir not da bırakıldı.

Yeni Şafak
15:55 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:38 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Avrupa'daki Müslümanlar her geçen gün İslamomofobik saldırıların başka bir yüzü ile karşılaşıyor.
Avrupa'daki Müslümanlar her geçen gün İslamomofobik saldırıların başka bir yüzü ile karşılaşıyor.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın kuzey bölgesindeki Müslümanların en büyük ibadet merkezlerinden biri olan Emir Camii İslamofobik bir saldırıya uğradı.

Avrupa'da son dönemde çoğalan Islam karşıtı eylemlere bir yenisi daha eklendi. Amsterdam'ın merkezindeki Emir Camii'nin önüne başı kesilmiş cansız manken bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da hakaret içeren notta ise şunlar yazılı;

"Vahşi İslam algısı işte böyle kafa kesme zihniyetiyle bağdaşıyor. İslam bir an önce durdurulmalı. Diktatör Erdoğan'a bağlı olan Diyanet'e ait bir cami istemiyoruz"


Polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, olayın faillerinin bulunması için inceleme başlatıldığı belirtildi.

  • Söz konusu Emir Camii, Hollanda'daki Müslümanların destekleri ile ayakta kalıyor. Burada çoğu şey halk tarafından yapılan yardımlar sayesinde gerçekleşiyor. Cami ve dernek bünyesinde yapılan kermes ve düzenlenen etkinliklerle imkan sağlanıyor.
Irkçı liderin söylemleri halkı Müslümanlara düşman ediyor

Hollanda'nın ırkçı partisi PVV'nin lideri Wilders, ülkesindeki Türklerin bir seçim yapması gerektiğini savunarak, şunları söylemişti:

“Türklerin Hollanda’yı seçmeleri lazım diye düşünüyorum. Eğer Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı liderleri olarak görüyorlarsa, Türkiye’ye geri dönsünler. Eğer gitmiyorlarsa da bizim özgürlüklerimizi kucaklasınlar.”

Özel oturumda Wilders, “Avrupa’nın İslam’dan arındırılması” yönündeki görüşünü çok kez yineleyerek kendisine taraf toplama çabasını sürdürüyor.

#Hollanda
#Kesik başlı cansız manken
6 yıl önce