|

Hollande saldırıdan kısa süre önce açıklamıştı

Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde düzenlenen terör saldırısında en 85 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, saldırıdan hemen önce 26 Temmuz'da sona erecek olağanüstü hal uygulamasının uzatılmayacağını açıklamıştı.

Yeni Şafak
02:10 - 15/07/2016 Cuma
Güncelleme: 16:31 - 15/07/2016 Cuma
AA

Fransa'nın güneyindeki Nice'de, kent merkezinde bir kamyon, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Fransız medyası, saldırıda en az 85 kişinin öldüğünü, 100 kişinin de yaralandığını duyurdu.



Fransa'da kamyonlu saldırı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, başkent Paris'i kana bulayan terör saldırılarının ardından ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının uzatılmayacağını açıkladı.



Hollande, 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamaları dolayısıyla TF1 ve France2 televizyon kanallarında güncel iç ve dış konulara ilişkin soruları yanıtladı.



"Güvenlik uygulaması yine en yüksek seviyede sürecek"

Cumhurbaşkanı Hollande, ülkeye yönelik terör tehdidi sürdüğü için askeri birliklerin kentlerdeki hassas bölgeler ile mekanlarda devriye gezmesini öngören ve ''Vigipirate'' olarak adlandırılan güvenlik uygulamasının yine en yüksek seviyede süreceğini bildirdi.






#Fransa
#Nice
#François Hollande
8 yıl önce