|

Hollywood'da İsrail'e tepki gösterenin ipi çekiliyor: Filistin'e destek veren ünlü oyuncu filmden atıldı

Terör devleti İsrail'in Gazze'deki katliamına karşı çıkan ünlü isimlere 'antisemitist' etiketi vurulmaya başlandı. Meksikalı ünlü oyuncu ve şarkıcı Melissa Barrera, "Çığlık" serisinin yeni filminden kovuldu. Oyuncunun filmden atılma sebebi olarak ise, sosyal medya aracılığıyla paylaştığı Filistin'e destek mesajları gösterildi.

14:44 - 22/11/2023 Çarşamba
Diğer
Melissa Barrera
Melissa Barrera
Terör devleti İsrail'in
Gazze
'de imza attığı katliama tüm dünyadan tepkiler çığ gibi büyürken, Filistin'e destek mesajı paylaşan ünlülere de 'antisemitist' damgası vuruluyor.

Katliamı örtbas etmek için sığınılan 'antisemitist' bahanesinin son kurbanı Hollywood oyuncusu Melissa Barrera oldu.


"Çığlık 6", "In the Heights", "Carmen" gibi yapımlarla tanınan Meksikalı oyuncu ve şarkıcının, sosyal medyada İsrail-Hamas savaşıyla ilgili yorumları nedeniyle "Çığlık 7" filminden kovulduğu açıklandı.


Terör devleti İsrail'in Gazze'nin suyunu ve elektriğini kestiğini söyleyen, Gazze'ye herhangi bir yardımın ulaşmasını izin verilmediğini gösteren gönderileri yeniden paylaşan Barrera, o gönderilere,
"Gazze şu anda bir toplama kampı gibi muamele görüyor. Herkesi tep bir yere toplamak... Gidecek yer yok, elektrik yok, su yok... İnsanlar tarihimizden hiçbir şey öğrenmedi. Ve tıpkı tarihlerimiz gibi, insanlar hala sessizce tüm olanları izliyor. BU SOYKIRIM VE ETNİK TEMIZLİKTİR."
notlarını düştü.

'Nefret söylemi' iddiası


Barrera'yı kovan Spyglass stüdyosu, oyuncunun ifadelerini "antisemitist" ve "nefret söylemi" olarak nitelendirdiğini belirtti.


Stüdyo açıklamasında, "Antisemitizme veya soykırıma, etnik temizliğe, Holokost çarpıtmasına veya açıkça nefret söylemi çizgisini alenen aşan herhangi bir şeye yanlış göndermeler de dahil olmak üzere her türlü nefretin kışkırtılmasına karşı sıfır tolerans gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.


"Benim verebileceğim bir karar değildi"


"Çığlık 7"yi yönetecek olan Christopher Landon ise, stüdyonun bu kararının ortaya çıkmasının ardından Twitter hesabından, "Her şey berbat. Bağırmayı kesin. Bu benim verebileceğim bir karar değildi." yazdı.




#Hollywood
#Gazze
#Filistin
#İsrail
5 ay önce