|

Hollywood''u aratmayan şov

Çeçen kardeşleri ''şeytanlaştırma'' furyası başlatan ABD medyasının yayınlarını ''Hollywood şovuna'' benzeten baba Anzor, ''Büyük oğlum iyi bir Müslümandı. Cohar ise doktor olup bize yardım etmek istiyordu'' dedi.

Washington
00:00 - 23/04/2013 Salı
Güncelleme: 22:30 - 22/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Hollywood''u aratmayan şov
Hollywood''u aratmayan şov

ABD''de Boston Maratonu''ndaki bombalı saldırılarla bağlantısı olduğu iddia edilen ve biri ölü ele geçirilen şüpheli Tsarnayev kardeşlerin babası Anzor Tsarnaev, oğullarının iyi Müslümanlar olduklarını ve Rusya''ya gelmek istediklerini belirtti. Oğullarına yöneltilen suçlamaları ''Hollywood şovuna'' benzeten acılı baba, Rusya''nın Komsomolskaya Pravda gazetesine verdiği demeçte, ölen büyük oğlu Tamerlan''ın, Ocak 2012''de Rusya''ya geldiğini ve ülkeden ayrılmak istemediğini vurguladı.

CAMBRIDGE''TE OKUDU

Tamerlan''ın evlendikten sonra dindarlaştığını, her cuma camiye gittiğini belirten Anzor Tsarnaev, ''İyi bir Müslümandı. Suçlandığı şeyleri yapamazdı'' ifadesini kullandı.

Anzor Tsarnaev, polisin ve FBI''ın düzenlediği operasyonda, 24 saatlik kovalamadan sonra yaralı ele geçirilen küçük oğlu Cohar''ın (19) ise, İngiltere''deki Cambridge Üniversitesi''nde eğitim aldığını, doktor olmak, muayenehane açmak ve Rusya''ya yerleşmek istediğini belirtti.

''Bana baba endişelenme, eğitimimi tamamlayıp buraya geleceğim ve size yardım edeceğim derdi'' ifadesini kullanan baba, küçük oğluna destek için ABD''ye gitmeyi istediğini söyledi.

Uyandı, yazabiliyor!

Yaralı Boston zanlısı Cohar Tsarnaev''in, boğazındaki kurşun yarası nedeniyle konuşamadığı ifade edilirken dün Amerikan basını, Cohar''ın ''uyandığını'' ve sorulara yazı yoluyla cevap vermeye başladığını aktardı. Ancak Indiana Senatörü Dan Coats, ''Şüphelinin durumunun şu anda ondan herhangi bir bilgi almaya uygun olmadığını'' söyledi.

Oğulları için ABD''ye gidiyor

Boston zanlısı Tsarnaev kardeşlerin babası Anzor Tsarnaev, ''adalet ve hakikati aramak için'' ABD''ye gideceğini söyledi. Dağıstan''da yaşayan baba, polise soracak soruları olduğunu söyledi. Anne ise, ölen oğullarının cenazesini ülkelerine getirmek istediklerini kaydetti.

Eşi hedef haline geldi

Boston saldırısının öldürülen zanlısı Tamerlan''ın eski eşi medyanın hedefi oldu. Boşanınca baba evine yerleşen ABD''li Katherine Russell, eşinin evine eşyalarını toplamak için gidince medyanın ilgi odağı oldu. Daily Mail''in haberine göre Russell''in, Tsarnaev''den Zehra adlı bir kızı var. Gazetede kadının okulu bırakarak, eşinin ''zoruyla'' İslam''ı seçtiği, ''beyninin yıkandığı'' ifadeleri dikkat çekiyor.

Eski komşuları da konuştu

Tsarnaev ailesinin eski komşusu Raisa Kaeva, olaydan sonra gözyaşlarına hakim olamadığını söyleyerek, ''Boksör olmak isteyen Tsarnaev kardeşlerin, böyle işleri yapacağına inanmıyorum. ABD, Tsarnaevler olmazsa bile yine Kafkasya veya Orta Asya kökenli bir kişiyi sorumlu tutacaktı'' dedi.


11 yıl önce