|

House of Saddam

2006 yılında ABD güçleri tarafından idam edilen Saddam Hüseyin'in hayatı film oldu. İngiliz yayın kuruluşu BBC, Irak devrik liderinin 1979-2006 yılları arasında yaşadıklarını ve iç dünyasını 4 bölümden oluşan bir diziyle bu akşam ekrana getiriyor

Dış Haberler
00:00 - 30/07/2008 Çarşamba
Güncelleme: 00:37 - 30/07/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
House  of  Saddam
House of Saddam

İngiliz yayın kuruluşu BBC, 2006 yılında idam edilen Irak lideri Saddam Hüseyin'in hayatını film yaptı. Saddam'ın ABD tarafından devrilene kadar ki yaşadıklarını anlatan 'House of Saddam' (Saddam'ın Evi) adlı 4 bölümlük dizi bu akşam BBC2 televizyonunda ekrana geliyor. BBC yayın kuruluşunun bugüne kadar yaptığı 'en cesur dram' olarak nitelendirilen projede Saddam Hüseyin'in iç dünyasının, ev hayatının ve rejiminin dramatik analizi yapılacak. Saddam'ın yakın çevresindeki kişilerin de canlandırılacağı projede 'Münih' filminde rol alan Igal Naor 'Saddam Hüseyin'i, Philip Arditti, Saddam'ın büyük oğlu Uday Hüseyin'i, Said Taghmaoui ise, Saddam'ın üvey kardeşi Barzan İbrahim'i canlandırıyor.


ŞOK ETKİSİ YARATACAK

Saddam'ın 1979 yılında başkanlığa gelişinden, 2006 yılında ABD tarafından idam edildiği zamana kadarki dönemde yaşadıklarını ve iç dünyasını anlatacak olan filmin senaryosunu Alex Holmes ve Stephen Butchard yazdı. BBC'nin diziler bölümü direktörü Kate Harwood, “Bu proje, BBC2 için çığır açıcı olmakla beraber bir adamın, güç ve korku kullanarak bir ülkeyi ve ailesini nasıl böldüğünü anlatacak. Uluslararası bir kadroyla çalıştık, dizinin şok etkisi yaratacağını düşünüyoruz” dedi.

Dizi bu akşam BBC2 kanalında saat 21:00'de ekrana gelecek.


KERKÜK'E ASKER SEVKİYATI

Bu arada, Irak Ordusu, Kerkük'te şiddet olayları yaşanacağı endişesi nedeniyle kente 2 bin kişilik bir birlik sevk etti. Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'te önceki gün düzenlenen intihar saldırısıyla başlayan gerginlik kentin güvenliğini hangi güçlerin sağlayacağı tartışmasıyla devam ediyor. Kerkük'te yerel seçim yasasının protesto edildiği gösteride patlayan bomba 25 kişinin ölümüne neden olmuş, olayın ardından Türkmen örgütlerini hedef alan saldırılar düzenlenmişti.


En yakın çevresi filmde!

House of Saddam filminin afişinin uyarlandığı Saddam Hüseyin'in aile fotoğrafında yer alanlar sırasıyla şöyle: Üst soldan sağa doğru: Damadı Kamil ve kızı Rana. Oğlu Kusay ve gelini Sahar. Kızı Ragda ve damadı Hüseyin Kemal. Oğlu Uday. Aşağıdakiler: Saddam Hüseyin ve ilk eşi Sajda Her Ala ve kızı Hala. Reuters ajansına ait tarihi belirsiz bu fotoğraf ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgalinden sonra evinde ele geçirilen özel eşyaları arasında bulunuyordu


16 yıl önce