|

Huffington Post'tan Can Dündar yazısına sansür

Huffington Post internet sitesi, hakkında 'terör örgütleri FETÖ ve PKK adına faaliyete bulunmak' suçundan yakalama kararı çıkartılan Can Dündar'ı eleştiren yazıyı sansürledi. Gazeteci Emir Ekşioğlu'nun Can Dündar'ın 'gazeteci' kimliği altında vatana ihanetini tüm çıplaklığıyla ortaya koyan yazısı hiçbir sebep gösterilmeden siteden kaldırıldı.

Yeni Şafak
16:15 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 16:28 - 27/11/2016 Pazar
Emir Ekşioğlu, Huffington Post internet sitesinde yayınlanan yazısında Can Dündar ile ilgili bir karikatüre yer verdi.
Emir Ekşioğlu, Huffington Post internet sitesinde yayınlanan yazısında Can Dündar ile ilgili bir karikatüre yer verdi.

Hakkında 'Terör örgütü FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak' suçundan yakalama kararı çıkarılan ve Almanya'ya kaçan Can Dündar, Avrupa'da Türkiye'yi karalama faaliyetlerine devam ediyor.



Başta Avrupa Parlamentosu olmak üzere birçok kesim tarafından el üstünde tutulan ve Türkiye karşıtı açıklamaları yoğun ilgili gören Dündar, uluslararası alanda korunma altına alındı. Her seferinde basın özgürlüğünü işleyerek, Türkiye'yi hedef alan Batı basını Dündar'ın eleştirilmesini ise sansürleyerek yanlı tavrını tekrar gözler önüne serdi.



Gazeteci Emir Ekşioğlu, Huffington Post'ta kaleme aldığı yazısında Can Dündar'ı eleştirmesi üzerine, yazı 24 saat geçmeden sansürlenerek siteden kaldırıldı. Can Dündar'ın 'gazeteci' kimliği altında vatana ihanetini tüm çıplaklığıyla ortaya koyan yazının kaldırılması hakkında hiçbir sebep gösterilmedi.






'Basın özgürlüğü' ironisi


Ekşioğlu, Huffington Post sitesinde yayınlanan yazısında Can Dündar'ı eleştiren bir yazı kaleme alması, Batıyı rahatsız etti. Ekşioğlu, yazısında “Ülkesine zarar vermeye çalışan güçler için çalışan bir kişinin 'Basın özgürlüğü' ödülü alması komik değil mi?" diye sordu.



Ekşioğlu yazısında Can Dündar ile ilgili bir de karikatüre yer verdi. Daha önce Avrupa Parlamentosu'na giderek yanındaki Türkiye karşıtı parlamenterlerle birlikte Türkiye'yi hedef alan Dündar'ın tavrını eleştiren Ekşioğlu, Dündar'ın Türkiye'yi bir cehennem olarak tanımlamasına sert tepki gösterdi.



Ekşioğlu, “Türkiye'nin cehennemle hiçbir ilgisi yok ama gerçekten de şeytan Can Dündar'sın!" dedi. “Dündar kendi ülkesinde kendi kişisel çıkarları için bir kaos çıkarmaktan utanmayan bir kişidir, yaptığı gazetecilik ihanetten başka bir şey değildir" ifadelerine yer veren Ekşioğlu'nun yazısı birkaç saat içerisinde Huffington Post'un sitesinden kaldırıldı.







Resmi Twitter hesabından yazısının kaldırıldığını duyuran Ekşioğlu, sitenin iki yüzlülüğüne sert tepki gösterdi. Ekşioğlu, yazısının Huffington Post internet sitesinden kaldırılmasıyla ilgili geçerli bir neden bulamadığını söyledi.





#Can Dündar
#Huffington Post
#Almanya
7 yıl önce