|

Hükümeti kurma görevi Letta'nın

İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano, Demokrat Partili Enrico Letta'yı hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Aa
00:00 - 24/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:50 - 24/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Hükümeti kurma görevi Letta'nın
Hükümeti kurma görevi Letta'nın

İtalya'da Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, hükümeti kurma görevini seçimlerden birinci sırada çıkan Demokrat Parti'nin Genel Sekreter Yardımcısı Enrico Letta'ya verdi.

Genel seçimlerin üzerinden 2 ay geçmesine karşın halen hükümetin kurulamadığı İtalya'da, Cumhurbaşkanı Napolitano, dün gerçekleştirdiği 3. tur istişarelerin ardından geniş koalisyon hükümeti kurması için Demokrat Partili Enrico Letta'yı görevlendirdi.

Bugün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'ye çağrılan Letta, Napolitano ile yaptığı başbaşa görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, hükümeti kurma görevinin cumhurbaşkanınca teklif edildiğini, kendisinin de bu görevi kabul ettiğini söyledi.

"Omuzlarımda büyük bir sorumluluk hissiyle bu görevi kabul ettim" diyen Letta, ülkenin içinden geçtiği durumun kırılganlığına dikkati çekerek, bu durumun böyle devam edemeyeceğini, ülkenin 60 gündür bir hükümet beklediğini ifade etti.

Enrico Letta'nın ardından basının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Napolitano da uzun zamandır hükümet bekleyen ülkesinde hükümet kurulması yolunda önemli bir yolun açıldığını ifade etti.


Napolitano, Letta'nın yaşı itibariyle İtalyan standartlarına göre genç olduğunu ancak önemli ölçüde parlamento deneyimine sahip olduğunu ve bakanlık görevinde de bulunduğunu anımsattı. Napolitano, Letta'ya güvenin tam olduğunu da kaydetti.

11 yıl önce